Genom ett kyligt Frankrike……..

Vi startade från vår fina plats intill sjön i Clérac, efter att maken köpt en baugette i boulangeriet runt hörnet, gott till frukosten.

Nu var siktet inställt på en ställplats i Tours, Idag regnar det inte men det är fortfarande kyligt. Människorna är klädda som hemma på vintern. Vi har inga sådana varma kläder, kängor och tjocka jackor med oss. Som tur är har vi regnkläder, tjocka tröjor och mössor i golfbagen.

Men det blommar efter vägarna och i rondellerna har tulpanerna blommat ut. Det har ju varit varmt här nere innan nordanvinden och kyligare luft kom in från väster. Magnolian blommar också samt alla dessa gula buskar efter vägen som lyser upp tillvaron.

Tur är det ju, att vi har dessa rapsfält att glädjas åt. Det är så starkt gult att det känns i ögonen.

Det finns ändå mycket att vila ögonen på, annars är ju de franska byarna väldigt gråa och färglösa. En kompis sa att ”det har nog ingen färgfabrik i Frankrike” eftersom alla hus är gråa och byggda i sten.

 

 

Infarten till staden Tours.

Här har vi nu stannat för natten, mitt i staden Rouen intill kanalen.  Här har cirkusen kommit till stan’…. en kamel och en lama såg vi på infarten. Kanske är de kvar i morgon också.

 

Den här bilden tog jag för ca 11 år sedan i Keuekenhof  utanför ingången…..

Hoppas få se dem i år igen.

3 tankar på “Genom ett kyligt Frankrike……..

  1. Fina bilder som vanligt, du har verkligen öga vad som blir fina foto! Ser vårligt ut trots kylan. Önskar er fortsatt trevlig resa mot Holland så ni får uppleva alla tulpanodlingar igen!

  2. Ni får då se många vackra träd och blommor på vägen upp. Här hemma är det andra morgonen vi vaknar och det är snö på marken.

  3. Så fina blommor och mycket färg ni ändå får se längs vägen. Här hemma är det mesta i fem nyanser av grått när snön kommer och går….
    Nu längtar vi efter sol och värme!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s