En bit på väg….

Det har blivit höst även i övriga Europa. 

Vi vaknade till ett kallt Perleberg, 8 grader ute och 12 grader inne, men det blev fort varmare inne i HB.

Vi lämnade Perleberg och styrde kosan mot en ställplats i Bad Hersfeld ca 40 mil söderut. Ställplatsen låg intill en sportanläggning. 

Vi lämnade Bad Hersfeld och körde till Offenburg för att träffa vänner som var på besök i sin hemstad Offenburg. Vi stod på en ställplats som är en husbilsfirma. Vi blev hämtade kl 18,30 och bord var bokat till 19,00. Det blev ett kärt återseende eftersom vi inte setts på två år. Vi hade kunnat stanna en dag till i deras sällskap, men de hade barn och barnbarn som också ville ha deras besök.

De här stora högarna (berg) såg vi flera stycken, men vad är det? Maken tror att det är brunkol. Någon som vet?

Idag fick vi köpa ett nytt bilbatteri. Bilen ville inte starta på morgonen, men med hjälp av startkablar kopplat till bodelsbatteriet fick vi igång den. Kom iväg från Offenburg lite sent på dagen därför blev det inte så lång sträcka idag, men vem bryr sig……..

Vi fortsatte vår färd mot varmare väder och hamnade i Eugisheim, där vi varit ett antal gånger tidigare, lika fint varje gång.

Vi har tidigare stått på Antionio Stoffel men de har bara fyra ställplatser och där var fullt. Därför blev det Bannwarths vingård, där vi också stått, och där fanns det plats.

Vi åkte vidare och nu har vi siktet inställt på Saint Pourcain-sur-Sioule.

Infarten till ställplatsen Saint Pourcain.

Det blev ca åtta timmar bakom ratten. Vi stannade till och köpte ost i ett Fromagerie och bröd i ett Boulangerie och vin från vingården. Det blev en fin kväll efter en lång dag.

Nu bestämde vi att vi skulle åka A75 ner till kusten. Den är fin och man kommer en lång sträcka på kort tid. Inga köer och lite trafik, så det flöt på bra. Vi hade tagit ut en plats i Gruissan, eftersom platsen i Narbonne har stängt.

En skymt av Millaubron. Vi åkte ner till Millau och tog ett break nere i byn för att sedan vända uppåt igen på A75. 

Vi körde ut till Gruissan, en fin hamnstad och en riktig sommarstad med ofantligt många båtar.

Dessa vadarfåglar såg vi på väg från Gruissan, vad de heter vet jag inte. Liknar pelikaner…..

Vi lämnade kusten och kör upp på den avgiftsfria motorvägen och kör ner till nästa stopp, som blev Vilamora.

Dagen därpå skulle vi träffa vännerna Maggan och Ingemar som stod i Almarda, norr om Valencia. Vi anlände på eftermiddagen och det fanns en plats bredvid deras bil. Vi blev mottagna med drink och middagen stod på bordet, så härligt. Tack för fint mottagande.

Nu skulle vi umgås i några dagar, så morgonen däpå åkte vi ner till San Fulgencio  (f.d Argentinaren). Vi har haft fint väder mellan 20-23 grader, lite svalare på kvällen och natten.

I söndags (24:e) fick vi besök av andra vänner som kom cyklande från Santa Pola med lilla vovven Sigge i en kärra på släp. De uppmätte sträckan till ca 3 mil tur och retur, med vätskekontroll på vägen, bra gjort…..

I morgon onsdag skiljs våra vägar, vi åker söderut och skall träffa andra vänner i Torrevieja, innan vi fortsätter mot Aguilas och golfen. Tack för några fina dagar med god mat och dryck samt mycket snack och skratt.

Tack för att ni kikade in!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 tankar på “En bit på väg….

  1. Det var antagligen Flamingo du såg. Tack själva för trevligt umgänge. Nu har jag shoppat ordentligt, men mer i morgon. Ha det fint neröver.

  2. Nu i telefon kan jag få fram kommentar rutan.
    Kul o följa resan genom Europa högarna ni såg i norra Tyskland är nog jord o lera från kolbrytning under jord. Vi har ju liknande höger bl.a vid Söderåsens golfklubb. En större vid E 4 norr om Hälsingborg.
    Ni har ju kört en annorlunda väg mot vad vi brukat. Ombyte förnöjer.
    Ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s