Nu har vi bestämt oss….

Denna pelargon fick jag av vännen Marie-Louise hösten 2019 när hon inte ville ta med den tillbaka till Sverige. Jag döpte blomman till ”Maja” tog den med till Casan och den fick vara med hela vintern. När vi åkte till Portugal i 14 dagar fick hon vara ensam utan mat och vatten i Casan, men hon är viljestark den gamla, hon klarade sig bra. Sedan åkte hon ut och in från husbilen på alla ställplatser på vägen hem till Sverige.

.Hon var lite krasslig i våras, så jag satte om henne och tog några sticklingar och satte ner. Nu är avkomman lika stor som mamman. Dottern (döpt till ”Lisa”) är inte mogen än, men hon är på gång. Nu har jag bestämt att både Maja och Lisa får stanna hemma i år.

Nu är förberedelserna inför vinterresan i full gång. Som vi har väntat och resonerat om vi skall åka eller inte, och i så fall när, och hur ser läget ut i övriga Europa. Men nu har vi bestämt oss att åka till värmen igen och lämna hösten och vintern här i Sverige. Vi har ju alla upplevt en annorlunda tid de senaste två åren så det känns bra att åka, om än man får ha begränsat umgänge och hålla sig till vissa restriktioner. Det får vi ju göra här hemma också.

Svamp, blåbär och lingon har vi fryst in, nu är hösten här och då är det dags att dra söderut.

Vi startade 14,00 från Redslared och var framme i Trelleborg vid 19-tiden, efter att ha uträttat några ärenden på vägen. Vi övernattade i Skåre hamn för att dagen därpå ta färjan till Rostock kl 07,30……det var länge sedan klockan ringde så tidigt.

Vi körde av färjan vid 13.30 – tiden. Vi tankade och handlade på Bordershop innan vi fortsatte på väg 19 mot vårt mål för dagen, som var Perleberg som ligger nordväst om Berlin, en ställplats med ett fåtal platser. 

En sträcka på ca 20 mil blev de idag, i morgon blir det en längre bit.

 

Väl mött igen!

3 tankar på “Nu har vi bestämt oss….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s