Hemma i Sverige igen

Nu har vi kommit hem efter vår övervintring 2019 – 2020.

Vi kom hem en månad tidigare än beräknat i år, och det är vi glada för idag.

 

Efter att ha varit hemma i Sverige i tre veckor, runt juletid, så återvände vi till Spanien, och husbilen. Vi stannade i Casan ca en vecka, därefter åkte vi till Portugal för att titta på damfotboll.

Vi stängde ner Casan än en gång och åkte ner till vår strand vid Simbad och stod där över natten.

Morgonen därpå styrde vi kosan mot Portugal. Vi stannade till i Chipiona en fin liten kuststad som vi besökt tidigare.

Strandpromenaden i Chipiona, här stod vi intill muren.

Här dukade vi upp på muren, lite tapas tillsammans med Cava.

Från Chipiona fortsatte vi norrut mot Sevilla. Öster om Sevilla hittade vi en ställplats med allehanda djur.

Vi möttes av en massa storkar som satt på parad i sina bon vid uppfarten.Här fanns grisar, storkar, åsnor, hästar och hundar.

Här bodde hängbuksvinet ”Stina” som hade sällskap av hönan ”Agda”.

Nyfikna åsnor som väntade på mat.

Många storkar och storkbon fanns på ställplatsen.

Vi fortsatte mot Portugal och stannade till i Olhao, på en ställplats där vi varit tidigare. Dagen därpå cyklade vi in till centrum och saluhallen. Vi åt också lunch innan vi trampade hemåt.

Vi tittade på två matcher i Lagos och Faro. Tyvärr förlorade Sverige båda matcherna. Efter fotbollen åkte vi västerut till Sagres. Vi skulle besöka den stora keramikhallen som låg efter vägen ut till Sagres.

Vi stannade i Portugal några dagar, innan vi vände tillbaka till Spanien och Casan.

Den 19:e mars stängde vi Casan. och bestämde att styra kosan hemåt. Vi hade ju suttit i karantän en vecka, och tyckte att vi lika gärna kunde sitta i husbilen. Vi hörde av vänner och bekanta som var på väg hem, att de började stänga till gränserna i Europa. Vi städade och stängde till Casan, handlade mat och dryck för att ha hela vägen hem, för att slippa gå in och handla någonstans.

Packade in ”Majablomman” som har hängt med sedan i höstas. Fick den i oktober eftersom ägarinnan skulle åka hem till Sverige, och vi skulle fortsätta till Casan. Den fick stanna i Casan när vi gjorde utflykten till Portugal, med hopp om att den skulle klara sig.

Och se det gjorde den. Så nu är den värd att få följa med till Sverige, få se hur den klarar det…

Vi åkte motorväg upp till Granada. Barragemer fanns det gott om, fina uppdämningar med turkosfärgat vatten.

Vårt första stopp blev Guadix öster om Granada, ca 25 mil. Här parkerade vi för natten, inte den bästa, men ok för en natt.

Vi startade dagen därpå med sikte på en ställplats i Xativa, en tripp på ca 40 mil.

Här fick vi vänta medan alla fåren tar sig över vägen. 

Fina planteringar i staden Xativa.

Här såg vi också första tecknen på att allt inte är sig likt. Här köade folk till mataffären med två meters avstånd. Vi undrade hur det skulle se ut längre upp i Europa. Bra att vi hade handlat så vi skulle klara oss hem till Sverige.

Här har vi parkerat på en ställplats i Xativa. Gott om plats därav parkeringen…….

Dagen därpå tog vi sikte på en ställplats som vi gästade på vägen ner i höstas, Viacamp. Vi åkte via kusten på väg Ap7, som nu är avgiftsfri för vissa sträckor. Rundar Valencia förbi Peniscola och tar av mot nordväst mot Lleida.

Vi åkte förbi många fina platser, blommor och fin natur.

Många fina blommor efter vägen. Dessa gula blommor kan man se överallt längs vägarna i Spanien.

Så lite trafik som vi hade på vägen hem, har vi aldrig upplevt.

Alla dessa rosa blommor, vet inte om det är mandelblommor…….Här har vi kommit upp till norra Spanien.

Ingen trafik på vägarna, nästan ensamma.

Solen sken, men ack så kallt i vinden, inget utesittande. Fin ställplats här i Viacamp utanför Huesca, nära franska gränsen.

Fjärde dagen hade vi siktet inställt på att köra in i Frankrike. Vi körde genom en tunnel som ligger lite väster om Andorra. Vi har tidigare kört Somport tunneln, men denna gång valde vi att åka en tunnel som är något kortare, ca 6 km lång.

In i Frankrike genom tunneln…….

Grått, trist och tomma gator……

En grå by, ser ut som i Alperna.

Ingen trafik, vi körde genom Toulouse där var det heller ingen trafik.

Här har vi dragit åt handbromsen för natten på ställplatsen Uzerche, norr om Toulouse. Fin plats tillsammans med två andra bilar. Det blev ca 50 mil idag också. Vi tokkör inte, så det blir inte så långa sträckor varje dag. Det är bara i Frankrike som vi har kört betalväg.

Följande dag siktade vi in oss på en plats i norra Frankrike och staden Lille.

Sträckan blev ca 65 mil, så det blev en lite längre sträcka, jämfört med tidigare dagar. Här stod vi på en ställplats i Douai utanför Lille, en grusplan och en stor parkering tillsammans med några andra bilar.

Här blev vi invinkade av polisen vid gränsövergången till Belgien för kontroll. De frågar varifrån vi kom och vart vi skulle. Inga problem när vi skulle till Sverige.

Vi körde obehindrat genom Belgien och Nederländerna. Ovanstående bilder tog jag i fjol på hemvägen. Men i år åkte vi ju hem en månad tidigare och nu såg vi inga tulpaner. 

Vi hittade en fin ställplats intill kanalen i Zuid Broek, öster om Gröningen där vi stannade för natten.

Här står vi lugnt och skönt med utsikt över kanalen. 

Dagen därpå  blev vårt sista stopp, och det blev på Citti parkeringen i Kiel, för att sedan ta färjan över till Göteborg. 

Nu har jag äntligen sammanfattat vår resa 2019-2020, det tog lång tid, och det blev lååååångt men bättre sent än aldrig.

 

…..alla ni som läst och kommenterat samt följt oss på vår resa! Denna resa blev det ca 1300 mil.

Att skriva och berätta om alla platser samt upplevelser vi har besökt, har varit ett nöje.

Hur det blir nästa vinter, det vet ingen, inte vi heller. Kanske blir vi hemma i Sverige denna vinter.

Jag (Ulla) har knackat på tangentbordet samt fotat och redigerat. Maken (Torgny) har korrekturläst samt bidragit med minnet…. 

 

8 tankar på “Hemma i Sverige igen

 1. Alltid kul o följa er, ni hittar så fina platser o vägar. Cipiona verkar ju väldigt trevlig med alla storkar på så låg höjd.
  Vi får väl hoppas på fler resor framöver. Vi kommer nog att köra enbart hemma i Sverige. E tycker att hemresorna från södra europa är så jobbiga så det lär inte bli några sådan långresor för oss. Vi får följa er istället.

  • Hej på er, Roligt att ni fortfarande läser min blogg. Chipiona är en väldig trevlig kuststad med fina stränder och fina bad. För att hemresan skall bli trevlig så får man ta den i korta etapper och ha trevligt på hemvägen.
   Hoppas vi ses i sommar någonstans.
   Kram och hälsa E! Var rädd om Er!

 2. Alltid kul att läsa dina reseskildringar samt alla fina bilder. Du är duktig med din kamera Ulla👍. Skönt att komma hem o inte bli fast i Spanien!

  • Tack för att ni läser min blogg. Vi hann ju inte träffas i Portugal, men vi kanske ses i sommar någonstans. Kanske om Vinberg blir av i augusti. Kram till er och håll er friska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s