Åter till värmen

Efter att ha varit i Sverige i nästan en månad, så är vi tillbaka till Casan igen.

Det blev mycket åkandet hit och dit för att träffa alla, och några hann vi inte med.

I Sverige har ju vädret inte varit det bästa i vinter. Vi hade regn, blåst och dimma i stort sett hela tiden vi var hemma. Vi eldade nästan varje dag, och gjorde av med nästan en kubik ved. Vi tröstade oss att snart åker vi tillbaka till värmen.

Det känns att vi har tre hem, Svenljunga, husbilen Ada och CasaMia i Spanien. Ibland vet vi inte var vi har våra saker, men det är ändå ett angenämt problem. Nu skulle några saker med till Casan och några till Ada, och med ”komihåglappar” så kom allt med.  

Vi har nu varit i Casan i knappt två veckor och nu packar vi åter husbilen för en tripp till Portugal. Vi skall åka och titta på fotboll. Svenska tjejlandslaget spelar fotboll i Algarve Cup, och det tänkte vi åka och titta på. 

I torsdags stängde vi Casan och åkte ner till Simbad, ”våran badstrand” och övernattade där. Maken skulle på årsmöte i föreningen dagen därpå. Fredag eftermiddag åkte vi vidare till Chipiona, en ort i närheten av Jerez i västra Spanien.

Fyren i Chipiona, här har vattnet dragit sig ut, det är ebb.

Här har vi dukat och hällt upp Cava, med lite tillbehör på muren framför husbilen. Vi stod nämligen med framhjulen upp på strandpromenaden. Parkeringsvakten hänvisade oss till denna fina plats.

En fin solnedgång fick vi också se.

Det var verkligen fint här på promenaden, här är vattnet på väg tillbaka.

Trångt och gemytligt samt pittoreskt.

Vi låg kvar i Chipiona ett par nätter, och igår måndag åkte vi norrut mot Sevilla. Man måste ju åka runt hela floddeltat och upp till Sevilla, innan man kan komma över till Portugal.

Nu har vi kommit in i storkarnas område. Här finns storkbon på varenda kraftledningsstolpe. Ibland kan man se byggen i två våningar också.

Bevattningsrännor i flera mil gjorda av cement. Dessa vet vi inte om de används fortfarande.

Nu har vi kommit till ställplatsen Dehesa de Abajo, sydväst om Sevilla på vår väg till Portugal. På uppfarten till ställplatsen var det fullt med storkar. På denna ställplats hade de guidade turer för att titta på storkar.

Dehesa de Abajo.

En strålkonstruktion som liknade en gräshoppa, stod placerad utanför restaurangen.

På gården fanns också åsnor, hönor, grisar och hundar med valpar. En riktig bondgård med andra ord. Här står åsnorna och väntar på mat. Det kom en man på eftermiddagen och utfodrade djuren, och när han kom sprang åsnorna till mathon för att får mat. Jag frågade om jag fick mata dem med morötter, och det fick jag.

Ett hängbukssvin fick vi också se tillsammans med hönor och tuppar. 

Igår tisdag fortsatte vi mot Portugal.  De håller fortfarande på och reparerar bron, de gjorde de för två år sedan också. 

Vi körde in i Olhao på eftermiddagen. I morgon cykeltur för att uppleva gamla minnen. Vi stod här senast 2011, så i morgon tar vi en tur på cykeln. 

 

I nästa vecka blir det fotboll i Faro.

 

Äntligen har jag fått iväg ett inlägg, efter mycket strul med min Mac. Älskar min Mac, men när den inte fungerar som jag vill, är det inte roligt.

Nu har vi köpt en ny mus med tråd, och det verkar fungera bra, än så länge.

Kram tills nästa gång….

13 tankar på “Åter till värmen

 1. Så kul att ni är på väg mot Portugal. Hoppas vi får se er bland publiken. Själva ska vi snart packa väskan för trippen ner till värmen. Ha det så gott och hälsa alla. Kram 😍

 2. Det var en ny färdväg tmellan Spanien o Portugal.
  Jag har nog haft för bråttom. Intressant men tyvärr blir det väl inte fler resor för oss. Men man vet ju aldrig. 🙂

  • Ja, den vägen hade vi inte åkt tidigare heller. Det finns många fina vägar och ställen att utforska. Tråkigt om ni inte skall göra flera resor, men man skall aldrig säga aldrig.
   Kram och hälsa! ❤️

 3. Fint ni har det med solen medans det faller snö här hemma, njut och ha det gott. Storkarna är duktiga byggare, kul bild när de står på rad i sina bon.

  • Ja, här har varit fint med sol värme nu ett tag, känns på nätterna att det börjar bli varmare. Förstår inte att deras bon håller för regn och blåst, duktiga är de.

 4. Så somrigt och fint ni har det och förstår att ni mår gott i värmen. Själv tog jag en -19 gradig promenad i morse…det var myggfritt kan jag säga.:) Kul att se storkar som jobbar på. Ha det fint o Kram till er

 5. Provade kommentera via google crome men den kom inte med så jag gör ett nytt försök via Safari. Ni ser ut att må gott och ha det härligt i värmen…lyckos er:) Själv var jag ute på en vintrig promenad i -19 grader och det var myggfritt kan jag säga :-) Njut åt oss också i värmen:) Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s