Första etappen av tre

 

Vi lämnade Viacamp och styr kosan mot kusten via Lleida, floden Ebro, Vinaros, Daimus och slutligen första etappens mål, Los Alcazares.
Vackra byar med fina stenhus kör vi igenom.

Vi följer kusten en bit ner till Vinaros. På natten kom ovädret med åska och våldsamt regn, som gjorde att vi stannade i två dagar, för att invänta bättre väder.

Här klättrar husen efter sluttningarna, vet inte om jag skulle vilja bosätta mig däruppe…fin utsikt har de, men att komma upp…..

Vi kom iväg sent eftersom det regnat och det var så mycket vatten överallt, så vi gjorde oss ingen brådska att komma väg. Vi kör N 332 längs kusten, vi ser Calpeklippan. Vi stannar i Daimús för natten.

Det märks att vi kommit till Spanien, nu ser vi tjurar överallt på alla höjder samt i rondeller. Nu har vi kommit till vårt första etappmål, Los Alcazares.

Dagen efter vi kom till Los Alcazares tog vi en cykelur på strandpromenaden. Det var väldigt tråkigt att se vad regnet hade åstadkommit, det kom 236 mm på ett dygn. Caféer och restauranger hade rasat på grund av underminering. 

Maken har fått fel på växlarna, men han har en växel som fungerar så nu får han klara sig tills vi fått lämnat in den för översyn. Distansmätaren visade att vi hade cyklat 1,2 mil…..

 

 

I morgon åker vi vidare!

Väl mött igen!

8 tankar på “Första etappen av tre

  1. Det verkar vara en vacker väg ni valt, fina bilder i alla fall. Kul att ni ger er tid att stanna för att ta bilder. Dom oväder som drabbar oss numera tror jag slår hårdare söderöver. Marken är ju så torr att den inte suger upp vattnet på samma sätt som här uppe i norr. Synd om de som blir drabbade, undrar om det finns försäkringar som täcker. Mamma hade ju hus i Nerja och drabbades av översvämning, hon viss ersättning av kommunen. Vi har det nog bra häruppe i norr trots allt.
    När jag skriver det här vet jag att ni är i Almerimar också där i regn och hård blåst hoppas att ni inte drabbas. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s