Tulpanlandet – Holland

 

Nu har vi kommit till tulpanlandet Holland och Hillegom,

Idag har vi kört motorväg största delen av dagen. Så tråkigt, många långtradare med mycket trafik.

Ställde  oss på en parkering i Hillegom och vem kommer inte in och kör upp bredvid oss? Jo, Vivianne och Mats från Skåne som vi träffade i Marocko 2013 tillsammans med Lillviks. Världen är liten. Vi har inte träffats sedan 2013, men har läst deras blogg.

Vi fick en trevlig kväll tillsammans och vi bestämde att i morgon skulle vi ut och cykla bland tulpanerna.

Och så blev det. Ner med cyklarna och väl påpälsade cyklade vi iväg. Det är fler cyklister än bilar i detta land. Det är bara vi svenskar som har hjälm, ingen annan antingen du cyklar eller åker moped, Här har vi avvikit från cykelbanan och cyklar genom ett fält som är grusbelagd och där personal går omkring med en spruta. Vi undrar vad gör de? Vi får till svar att de ser över alla blommor för att se om några är angripna av ohyra. De hade en spruta med något medel i, och han visade oss skillnaden på en blomma som var angripen och en som var frisk.

Vi cyklar efter kanalen, inga räcken…..vill till att man har balans. Man skall ju titta också, sedan skall man stanna och fota. Det är mycket man skall klara av….

…..som tur är har vi ju inte bråttom. Vi stannar och tittar ”vilken väg skall vi ta”. Viviann hade Pocket Earth som hon kollade med jämna mellanrum.Vilken regnbåge……

Våra vänner visar vägen, kollar att det är rätt väg……Här har vi cyklat ner till havet och sanddynerna för att äta lite lunch.

Överallt är det stora fält med olika blommor. Tulpaner, hyacinter, pärlhyacinter, påskliljor, pingstliljor och narcissus, i alla möjliga färger. Stjärnnarcissus?

Denna låda med tulpaner stod placerad vid ingången till Keukenhof parken. Tulpanerna var inte planterade, utan var uppryckta med lök, rötter och satt i lådan utan jord. Därför så tätt och maffigt.

Det blev en cykeltur på drygt 2,6 mil……

 

 

I morgon kanske vi kan se blomsterkarnevalen.

Väl mött!

 

7 thoughts on “Tulpanlandet – Holland

  1. För ett par år sedan åkte vi ner till Nederländerna en långhelg enbart för Keukenhof och blomstertåget. Visst var det sevärt, men endast + 3°, duggregn och rejäl blåst förtog lite av det vackra. Nästa år kanske det blir en husbilstur för att njuta av de enorma tulpanfälten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s