Hemma i Svedala igen

 

Nu har vi varit hemma i drygt en vecka och det kändes skönt att vara hemma igen. Vädret har ju inte varit det allra bästa, i Spanien och Portugal. Även i Marocko var det  kyligt och blåsigt. 

Köpte dessa tulpaner i Tyskland innan vi lämnade landet och det har varit så fina hela tiden här hemma, de var verkligen färska.

Vi förflyttade oss från Harlingen i Holland till Elsfleth i Tyskland, där stannade vi i 2 nätter. Här tog vi en cykeltur på 1,5 mil, fikade i solsken på stan’ och stod på första parkett intill kanalen.

Dagen därpå åkte vi vidare till Schacht-Audor intill Kielkanalen. 

Här står vi också på första parkett, vilken trafik det är på denna kanal. Rolf kunde ge oss upplysningar om varje båt som kom och gick. Hur stora de var, varifrån de kom och var de skulle. Han var en fin guide…

Här kommer stora och små båtar på rad som på ett pärlband, ”de e någe visst med båtar och vatten”……

Då var det dags för en cykeltur, obligatoriskt när man kommer till en ny ställplats. Man måste ju undersöka hur det ser ut, samt att luncha lokalt.

Vi cyklade längs kanalen till en hiss som tog oss ner till en tunnel, som vi sedan cyklade genom till andra sidan kanalen, till staden Regensburg.Här har vi kommit till en park, som var full av krokusar, blåa,vita och gula. Det var ingen som gick på denna krokusäng, utan alla gick med kameror och fotade. Folk promenerade och cyklade, som vi. Då tyckte vi att ”nu har våren kommit”……vilken blomsterprakt.

Fortsätter att cykla runt i staden………….tills det var dags att ta en fikapaus. Tillbaka till ställplatsen, nu tog vi den andra vägen tillbaka, dvs färjan som skulle föra oss tillbaka till andra sidan. Vi fick vänta en stund tills denna farkost hade passerat.Sedan var vi tillbaka till ställplatsen, och nu visade mätaren 1,5 mil, och finväder hade vi hela tiden. 

På måndag går färjan från Kiel till Göteborg och vi har sällskap med ett annat par som spelat golf i Aguilas, så vi är tre ekipage som vänder hemåt.

Jaa, nu skall resan sammanfattas, med allt vad det innebär. Många frågor som skall besvaras och ta ställning till. Resan har bestått av 1 400 mil genom Tyskland, Frankrike, Spanien, Marocko och Portugal och tillbaka upp genom Europa via Frankrike, Belgien och Holland.

En resa att minnas, så mycket folk som vi träffat och som vi skall träffa i Sverige. Människor som har varit ute i 5-10 år och fortsätter att åka år från år. Då måste det vara något speciellt. 

Ulla har knackat på tangentbordet samt fotat- maken Torgny har bidragit med minnet!

Hoppas vi ses och hörs till hösten – när det är dags att dra söderut igen! Däremellan kanske det kommer en och annat inlägg….

…..alla Ni som har läst och kommenterat och följt oss på vår resa! Att skriva och beskriva alla platser och upplevelser har varit ett nöje under vår resa. Nu kanske vi ses på riktigt! Var nästa resa går vet vi inte i dagsläget….

10 thoughts on “Hemma i Svedala igen

  1. Tack Ulla o Torgny för fina reseskildringar, det har varit intressant att följa era färder. Hoppas vi ses snart. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s