Strijensas – Harlinger

Vi stannade i två dygn i Strijensas och tog ner cyklarna och trampade in till närmaste by. Sträckan blev 1,2 mil, som tur var så lyste solen idag så det blev en angenäm cykeltur.

Några vårblommor mer än påskliljor och pingstliljor har vi inte sett ännu, lär väl inte få se några heller. 

Vi har nu kommit upp till Harlingen, en stad som ligger vid kusten som vi besökt tidigare och som vi tycker är en mycket trevlig ort. Tyvärr så är vädret inte det bästa, regn nu i eftermiddag och bara 7 grader, lite bättre i morgon, då kanske cyklarna kommer ner från stället.

Igår när vi var ute och cyklade såg vi några fasaner, men jag kunde inte fota dem. Men idag såg jag dem igen och nu fick maken stanna så jag fick ta en bild, men det var på så långt håll så den blev inte så bra. Men visst är tupparna vackra med sina långa stjärtar.

Vi såg även många knölsvanar ute på ängarna. Det var så mycket vatten överallt inte bara i kanalerna och i de uppdämda dikena, utan på åkrarna också. Så många fåglar har jag inte sett på länge, det var olika sorter en del kände vi igen och del inte. Stora flockar av vita fåglar, måste vara vadarfåglar av något slag, änder, gäss, måsar, svanar, duvor, kråkor och fasaner.

Holland är ju allmänt känt för sina väderkvarnar, men vi såg bara denna och den var i bruk.

Undrar vad de här statyerna skall symbolisera. De var placerade utanför ett nybyggt hus och stod på plattformar utanför huset.

Vi åker förbi den stora flygplatsen Schiphol, där planen ligger som på ett pärlband för att få tillstånd att landa.

Här kör vi över den 3,4 mil långa fördämning från Den Oever till Zurich på andra sidan Holland.

Nu står vi på en ställplats i Harlingen intill kanalen Van Harinxmakanaal. Här finns också en sluss med broöppning och det är livlig trafik på kanalen, det är pråmar, privata båtar och tvåmastade båtar som trafikerar kanalen. Vi står på första parkett.

Ovanstående är dagens etapp som blev ca 23 mil. Hoppas på bättre väder i morgon, regnet bara öser ner och himlen är svart. 

 

Vitsippan lär nog vänta på sig.

På återseende!

10 thoughts on “Strijensas – Harlinger

    • Kommer ni ihåg när vi var med er och tittade på blomsterparaden, då var det mycket blommor och fint väder. Idag är det regn, blåsigt och 5 gr…de ni.. ☔️ 🌧🌬 kram!

  1. Ni har verkligen haft otur med vädret. Vi har haft sol än så länge men temperaturen har sjunkit till + 17 och i kväll endast +13 men det ska bli bättre när vi kommer en bit ner i Italien. Här har jag sett mycket vårblommor både tulpaner och vilda blommor. Ha en bra resa hem, vill gärna se foton om ni har någon snö.

    • Vi har haft dåligt väder i en månad nu. Idag har vi storm 15 m/s, regn och 5 gr…☔️🌬 vi har snö hemma, hoppas det har tinat tills vi kommer hem…kort kommer kram! ☹️

  2. Tråkigt att ni dras med så trist och otrevligt väder. Ingen tulpan i sikte ute på fälten verkar det vara. Undrar när de kommer?
    Kram

    • Vi hörde att i Holland är det ca två veckor försenade… ja det har inte varit en varm övervintring precis. Kallt både i Marocko, Spanien och Portugal. Det verkar ha varit kallt i hela Europa. Värmen kommer, hav tålamod! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s