Norrut mot Spanien

 

Idag har vi utforskat den berömda Helgedomen Fátima. Basilikan är byggd i kalksten i nybarock stil. Den har ett 65 meter högt torn och en öppen plats som är dubbelt så stor som Petersplatsen i Rom. 

Helgedomen Fatima. De flesta som kommer hit slås av hängivenheten och den glödande tron hos de pilgrimer som närmar sig helgedomen på sina bara knän. Man bränner vaxljus som tack för jungfruns mirakel. Tusentals ljus lyser också upp den stora platsen under kvällsmässorna.
Smala gränder i CoimbraTog en cykeltur in till Coimbra och åt en förträfflig lunch.

Dagen därpå åkte vi mot Mealhada Spa men fortsatte mot Sangalhos, eftersom det var stängt. 

Nilens vita lilja

Körde mot campingen i Braga för att få lite ström och städa bilen.

Dessa liljor växte överallt efter vägar och i de flesta trädgårdar. Ovanstående växte på campingen i Braga

Det blir bara en natt på varje ställe, känner att när vädret är som det är så är det inte så trevligt att stå kvar på samma ställe, utan man kan utnyttja tiden till att förlytta sig. Gps’n inställd på Compostella.Denna fantastiska blomma Magnola som har blommat efter vår väg genom Portugal och Spanien. En del är stora som hus och blommar i alla dess färger. Vi har sett vita, rosa och ovanstående lila……

Man får se en hel del efter vägarna. Här ser det ut som om man har tvättat, eller har man hängt upp till vädring? Kläderna var upphängda på en bro över motorvägen.

Fortsatte mot Santiago Compostella där vi stod på en parkering, eftersom ställplatsen var under reparation. Handlar på Mercadona och parkerar för natten. Vi har besökt denna plats tidigare, så det blev ingen tur in till centrum.

 Vi fortsatte mot Tapia Casariego. Det märks att vi kommit längre norrut för nu såg vi snö på bergstopparna. Inatt var det 1,9 grader, den kallaste hittills.

Efter ca 18 mil så kom vi till Tapia Casariego. En fin liten by intill Atlanten, nu kom cyklarna ner för en cykeltur. Inget regn och lite solsken, och vi kunde sitta ute i lä bakom bilarna efter cykelturen.Cykelturen gick utefter vattnet och vilket vatten sedan, blått, grönt och klart. Dagen därpå fortsatte vi  mot Santander, och nu stod vi vid kanalen. Halva vägbanan var avstängd för det skulle springas på kvällen, de kallade loppet för cancerloppet fick vi höra sedan. 

Här bogseras bil efter bil bort till andra sidan kanalen, eftersom det var förbjudet att parkera efter kl 19,00.Oj, så mycket folk som sprang denna kväll med pannlampor i regnet. Det var hundar, barn och gamla. En del sprang och en del promenerade. Vi stod på första parkett och hejade fram deltagarna.Vi lämnade morgonen därpå Santander och körde mot Zumaia.Åkte kustvägen mot Zumaia, hittade en ställplats vid kanalen och stannade för natten. Regnar och blåser, vatten och salt flyger i luften, vågorna piskar upp kaskader av vatten. Kustremsan mellan Zumaia och Zarautz var en väldig fin kustremsa, den hade varit ännu finare om det varit bättre väder.

Det var en fin gångväg utefter hela kustremsan, tänk om det varit fint väder. Där skulle man sitta i fint väder.Grått och mulet.

Nu har vi kommit till San Sebastian så här har vi åkt den gångna veckan, och det regnar fortfarande. Nu står vi mitt i staden och maken och våra vänner har tagit en promenad, medan jag stannar i bilen och bloggar.

 

I morgon lämnar vi Spanien för att åka in i Frankrike, hoppas på lite sol och bättre väder.

 

I nästa vecka firar vi påsk, får se var vi är då.

Väl mött!

12 thoughts on “Norrut mot Spanien

  1. Det är en väg som vi tänkt köra men som aldrig blivit av. Till hösten får det bli den vägen. Kul reportage.

  2. Fina bilder , men så tråkigt väder, hoppas det blir bättre i Frankrike. Fick veta att det snar hemma :( Här har vi idag haft strålande sol och + 26 gr så vi klagar inte. Åker kanske vidare på torsdag, men det beror på hur det går hos tandläkaren. Ha det gott på er hemresa och kr försiktigt i Frankrike. :D Kramiz

    • Vi har nu kommit in i Frankrike och nu regnar det igen. I morgon kör vi vidare norrut. Hoppas det går bra för Ingemar och att ni kommer iväg på torsdag. Kram till er!

  3. Fina bilder i texter som vanligt👍. Med cykel får man ju uppleve mycket!
    Nu kan ju vädret bara bli bättre. Vi har haft kanonväder idag när vi spelade på Alamos Gk⛳️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s