På motorcykel till Sam Roi Yut

Karta

Nu skulle vi göra en utflykt igen. Denna gång tillsammans med 5 andra ekipage och på motorcyklar. Vi lånade en större och starkare cykel för att det skulle vara lite bekvämare att åka på, eftersom sträckan var 24 mil. Rutten var uttagen av ett par som har bott här nere i många år och där killen har varit Enduroåkare. Så det blev han som skulle vara vår reseledare. Vi åkte från Huay Yang till Sam Roi Yut en sträcka på ca 12 mil norrut, på vägar inne i landet samt en bit på ca 1 mil på motorväg. Rum var bokade på Hotell The Green beach Resort, en jättefin resort visade det sig.Samling vid Lotus 1

Det var samling kl 08.00 på tisdag morgon vid Lotus 1. Detta var första gången vi gjorde en längre utflykt i Huay Yang. I fjol åkte vi söderut på moppar ca 5 mil, och låg över i Ban Krud. Det gjorde vi med ett annat par och det var trevligt, denna gång blir det en längre sträcka. Med packade ”ryggar” och hjälmar på huvudet bar det iväg.

Sex cyklar

En del vägar var asfalterade, en del cementerade samt lite grusvägar också. Ett härligt gäng, där reseledaren åkte först och vi i mitten, sedan någon som var mer van än vi, åkte sist och såg till att alla hängde med. Och det gjorde vi…..

Sten i rullning

Den här stenen kanske jag hade kunnat rubba, den har hängt där länge upplyste de som har åkt här förut.

Kor på vägen

Oj, här får vi köra försiktigt. Korna är rena och fina så jag undrar var de kommer ifrån. Koherden har hjälp av hundarna som vallar dem. 

Apa på vägen

Ojoj, ropade jag till maken, ”akta apan”…här får man se upp, här kan vad som helst dyka upp….

Apa på trottoaren

Apa vid sidan om vägen

Fin strand

Nu kör vi kustvägen och den är fin. Vi har också kört inåt landet en bit, förbi bondgårdar med en massa kor.

Nu är vi framme vid vårt hotell och nu är det poolen som gäller. Vi hade 6 rum efter varandra och 6 meter till poolkanten, så det vara bara att hoppa i, nästan från sängen.

Rum 406

Här är det maken som slinker in med ”ryggan”….

Poolparty

Nu har alla slängt in sina ryggsäckar och fått på sig badkläderna, och någon har tagit fram lite drickbart. Och det smakar underbart. Själva hade tagit med oss vin…….

Vinleverans

Här kommer ett glas lastat med vin………

Vila vid poolen

Här vilar vi lite innan vi skall ut och äta  lunch….

Sen lunch

Iväg på cyklarna för att leta efter ett lunchställe. Vi hittade ett bra sådant. Hem till poolen igen, en del tog en tupplur och andra badade. Alla tog sig egen tid……

3dans

Senare på kvällen blev det middag med dans både till Kenta och ABBA….vilken trevlig kväll…tack för en trevlig kväll!

Fönsterfoto

Morgonen började med ett dopp i poolen och en fin frukost. Därefter var det dags att åter packa ryggsäckarna för att styra kosan hemåt.

fiskehamn

Färgglada fiskebåtar

Gult hus

Här efter kusten är det fina hus överallt, och alla har olika färger..

Turkost hus

Här är ett hus som är turkos

Kossor igen

Här är det återigen kor, och de är så fina. Blanka, rena och fina.

Bensträckare hem

Återigen en bensträckare, det känns bra när vi stannar med jämna mellanrum och sträcker på oss och dricker lite vatten. Det är varmt ca 30 grader.

Prachup KK

Nu har vi kommit till Prachaup Khiri Khan, och dags för lunch. Nu har vi inte långt kvar tills vi är tillbaka i Huay Yang, bara ett par mil. 

Moppen mot stranden

Hemma igen efter en jättefin utflykt tillsammans med goda vänner. Tack alla för att vi fick följa med på denna resa.

Nu har vi bara en vecka kvar här i Huay Yang, innan vi åker upp till Bangkok för några dagar. Därefter blir det Spanien där vi hämtar ut vår husbil, för att sedan dra oss norrut mot gamla Svedala. Men först skall vi titta och uppleva Bangkok i några dagar. Det börjar bli varmt här i Thailand nu, det är dags att dra till svalare ställen. Vi är de sista som lämnar Thailand i detta område. På morgonen är det över 30 grader och på dagarna går termometern upp mot 35 grader. Vattnet i havet och poolen är lika varmt.

Vita orkideer10

Lev väl tills vi hörs nästa gång!

9 thoughts on “På motorcykel till Sam Roi Yut

  1. Det där såg riktigt trevligt ut att åka iväg. Vi har haft varsinna hojar för ett antal år sedan och det är mysigt.
    Kram Yvonné

  2. Tahiland är härligt skulle gärna vilja åka dit igen, men var sak har sin tid. Nu får det bli husbilsliv ett tag, men har inte bestämt än vilka resor vi ska göra, det får bli som det blir. Aguilas o Aguilon var ju trevligt. Falkenberg o CC golf hoppas vi på, får hänga på låset. Vi ses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s