En tripp till Hua Hin

Vita orkideer10

I förra veckan åkte vi till Hua Hin, en tågresa på ca 10 mil, för att hälsa på vänner som har hus och bor där ca 6 mån på året. Vi tog tåget på morgonen ca 9,30, men nu var det försenat vilket är vanligt. Det är mer ovanligt att det kommer i tid. Biljetter får man lösa en kvart innan tåget anländer.

Tuppfäktning

Tuppfäktning3

Tuppfäktning2Under tiden vi väntade på tåget så fick vi se tuppfäktning. Tåget var ca 1 timme försenat och bredvid stationen tränade en kille tuppfäktning. Här är det vanligt med tuppfäktning, men vi hade aldrig sett det tidigare. Vi har sett burarna som de sitter i, men vi har aldrig sett dem i aktion. De blå strumporna som de har på sig, det är för att skydda motståndaren, eftersom det bara var träning. Den bakre sporren är väldig vass, och när det är på riktigt då har de inga strumpor. Då fajtas de på liv och död…

Tågstation HY

Detta är vår tågstation i Huay Yang, och bakom trädet till höger pågår tuppfäktningen.

Tågvagn

Nu har vi klivit på tåget och betalat 25 THB/pp = 7 SEK…..sträckan är ca 10-11 mil och tar ca 2 timmar. Thailändarna tycker det är kallt, de sitter med mössor och jackor, det är över 30 grader, men för dem är det kallt.

Kungens väntsal

Nu har vi klivit av tåget i Hua Hin, och det här är kungens väntsal. Han har en egen sådan.

Ingers hus

Efter att blivit hämtade på stationen så åkte vi och åt lunch, sedan var det dags att ta ett dopp i poolen.

Marknadsköp

Därefter ett besök på nattmarknaden med ett matstopp på vägen. Det blev en del inköp, inte bara mina varor. Tog inte kort på makens IT-prylar.

Black Mountain

Söndagen var vikt för golf och Europa touren. Det är inte många gånger man får tillfälle att bevista en sådan tävling, så man får passa på. Här är det Miguel Angel Jimenez som skall slå ut på första tee. Som ni ser så är han svett innan han ens har börjat spela. Det var varmt ca 35 grader.

Stenbebisar

Dessa ”bebisar” sitter på poolkanten  hos våra vänner, så söta.

Efter en svettig och jobbig dag på golfbanan var det skönt att komma hem och slänga sig i poolen, sedan ut och äta.

Middag Inger o Thomas

Här har våra vänner tagit oss till en restaurang med europeisk levande musik. Duktiga musiker, god mat och några paraplydrinkar som avslutning på en fin vistelse. Tack så mycket för er gästfrihet, nu ses vi i Sverige till våren.

Orkide på bord

Dessa fick jag i en affär i Hua Hin . De stod i en hink och jag stannade och beundrade dem, ägarinnan kom ut och sa att jag kunde plocka med med några kvistar, och det gjorde jag med glädje.

9 thoughts on “En tripp till Hua Hin

  1. Ni verkar ha haft det mycket bra. Roligt att få se en sådan golftvling live och med en sådan känd spelare! Bebisarna hade jag gärna velat ta med mig hihihi
    Kram

  2. Hej ser att ni har det bra, mycket fina bilder. Här har vi det snöigt. Trodde våren var på väg det hade regnat hela fredagen och snön hade försvunnit, men hela lördags eftermiddag och kväll har det snöat. Har varit ute och skottat. Om en och en halv vecka, reser jag till Barcelona med 4st kompisar och skall titta på fotboll och ha det mysigt. Kram på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s