Dansingh Kohn

Orkidee + hand

Nu har vi varit i byn i snart fjorton dagar och börjar känna oss hemmastadda. Och i morgon kommer ytterligare några vänner som skall förgylla tillvaron här i Huay Yang.

 

Idag åkte vi upp till marknaden i Dansingh Kohn som är en gränshandel vid gränsen till Burma. Dit åker man och köper orkidéer så också jag. Fastän vi bara är här en kort tid så köper jag blommor. Idag köpte jag tre st orkidéer för ca tjugotre kronor. De är så vackra att se på och gör mig så glad.

orkideer4

Tänk att det finns sådana skönheter till blommor….

Skata 3-bild

”Skatan Maja” kommer på besök varje dag…

Den här fågeln som liknar en skata, kommer varje dag och äter ur hundskålen. Lycky som är vår områdeshund lämnar lite mat i skålen, och då kommer fågeln (som jag tycker liknar en skata) och vickar på skålen, annars når den inte ner. Den är lite större än en skata men är väldig vacker i sina färger. Den har rödbruna vingar när den brer ut dem och även rödbrun på ryggen. Någon som vet vad det är för en fågel?

Ulla i vågor

Oh, ljuvliga vatten…..

Det går höga vågor i bland och då får vi hålla tillgodo med poolen, men vissa dagar är det lite lugnare på vattnet och då gäller det att passa på. Vatten temperaturen är ca 28-30 grader, passar mig alldeles utmärkt. De du Maggan……..

Stranden Dolphin

Vi bor bakom buskarna, 50 meter till stranden….

Så här ser stranden ut, folktom och helt underbar…….

Marnad i byn

Onsdagsmarknaden

Det var på denna marknad jag köpte buketten med orkidéer för ca sex och femtio SEK….samt kyckling, grönsaker och frukt. Äter så mycket frukt, till slut kommer det väl ut genom öronen. Ananas är favoriten……

I morgon fredag åker maken upp till Black Mountain där Europa touren i golf går av stapeln. På lördag åker vi tåg upp till Hua Hin och träffar vänner, samt går på nattmarknaden. På söndag åker vi upp till  Black Mountain och golfbanan för att se uppgörelsen.

Nu skall jag ner till havet och doppa mig, för att sedan åka och hämta maken…..

Orkide5

Vi hörs snart igen!

9 thoughts on “Dansingh Kohn

  1. Underbart ni har det o kul att följa er på bloggen, för vår del så har vi bokat en golfresa till Turkier i april. Kram till er o hälsa dom vi känner.
    Margaretha o Lennart

  2. Underbart ni har det och roligt att få följa er på bloggen. Vi ser fram emot vår golfresa till Turkiet i april.
    Kramar till er båda från oss.

  3. Så härligt ni verkar ha det! Vi har flera gånger varit i Asien på vintern och klimatet är ju fantastiskt! Det är inte lika varmt i södra Europa, men vi går ju successivt mot varmare tider…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s