Tredje Advent

 

Polka käpp

Nu har vi kommit till tredje advent och julen nalkas med stormsteg.

Vi ligger kvar på ställplatsen över jul och nyår. Vi är ca 10 svenska husbilar som står här över julen, tillsammans med en del tyskar och holländare.

 

Adventsfika

Här har vi samlats några av oss till fika efter ett marknadsbesök. Vi har promenadavstånd till både affärer och marknader.

Strandremsa2

Idag har vi cyklat ner till La Pinet och ”Plattan” som husbilsåkarna kallar platsen nere vid stranden. Där stod ca 20 husbilar. 

La Pinet

Lite ödsligt är det, men härligt cykelväder med bra avslutning.

Ryttare

Nere på stranden var det full aktivitet. Det var hästar och ryttare som red ute på stranden i full galopp. Vi tror att det var någon ridskola som var ute på ridläger.

Bodega

På hemvägen besökte vi bodegan för att ta en Tapas innan vi cyklade hemåt.

Salladsodlingar

Vi gjorde en utflykt en dag ner till Torrevieja och Los Alcazares för att hälsa på goda vänner. Så här såg det ut utanför deras fönster. Det är sallad som var satta i oktober, och nu såg det ut så här. Det växer fort i värmen……och rakt är det också…..

Hästen

Den här pållen hade vännerna skämt bort med morötter morgon och kväll. Han kom till stängslet så fort vi parkerade på em. Och på morgonen kom han fram till stängslet när vi öppnade bildörren och ville ha morötter. Tack Martin och Hedi för en trevlig helg!

Flygplan

Vi åkte och hälsade på ytterligare vänner som stod i Los Alcazares nere på stranden. Inte långt därifrån ligger San Javier och flygplatsen, och de tränar varje dag och jag hann få fram kameran och få ett kort.

Tally

Vännerna har en vallhund som heter Tally, och hon har haft det lite jobbigt i sina dar. Matte och husse har tvingats till många sjukhusbesök, för att hon skall få ett så drägligt liv som det bara går. Första gången jag mötte henne var för flera år sedan, och då var hon inte riktigt frisk (hjärtbesvär). ”Föräldrarna” fick åka till veterinär här i Spanien eftersom hon inte mådde bra. Hon fick medicin och allt var frid och fröjd. I år fick de skjuta upp sin avresa i 14 dgr då hon blev biten av en hund, och fick gå med krage. Men nu mötte jag henne i år igen här i Spanien, och nu var hon mycket piggare än jag har sett henne på länge, trots sin 12 år. Husse går en promenad med henne en timma varje morgon samt flera gånger under dagen. Än hänger hon med min älskade Tally………

Advent i bilen

 

Nu har tomten fått komma ut ur sin låda och sprida julstämning i husbilen.

Ha’ det fortsatt gott i era förberedelser inför julen!

7 thoughts on “Tredje Advent

  1. Så jättehärligt ni ser ut att ha det :-) Hade gärna varit där med er ;-) Det var en härligt intensivt blå himmel ni hade. Ha det fortsatt bra. Kram

  2. Skulle också velat dela den cykelturen med er och fått sett blå himmel. I går föll det lite snö och blev kallt, idag regnade det bort och är plusgrader igen, trist trist.
    Ha det fortsatt skönt.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s