Andra advent

Citroner

 

Vi har nu stått på citronlunden en bit utanför Murcia hos Trini i några dagar och tänker förflytta oss ner till kusten.

Jag har varit ute och plockat lite citroner. Sist vi var här jag plockade jag också några, och de förvarade jag i flera månader.

CitronlundenVarje plats är avdelad med ett citronträd och en ljuslykta.

Citronträd

Så här stora är citronträden mellan platserna. Frestande att plocka, men jag tror inte att de är mogna ännu. Sist vi var här, var på våren och då var de mogna.

Palmallé2

Nu åker vi genom Orihuela där dessa palmer kantar på vägen. Vi är på väg ner till kusten och La Marina.

Buxbomsallé

Ännu en allé kantad med välklippta Buxbomsbuskar.

Pipeline

Här kantas vägen av en pipeline bestående av vatten från bergen. Det behövs nog eftersom det är enorma planteringar av blomkål, kronärtskockor och morötter.

Byggskelett

Här dyker ett byggskelett upp som inte är färdigbyggt. Vi ser heller inte att bygget är igång, inga maskiner eller människor som jobbar.

Fyrkant i rondell

En fyrkant i en rondell, ja många är de skulpturer som man ser efter vägarna,

Verktygsrondell

Vad detta skall föreställa är inte lätt att se, men det är säkert någon som har tänkt till.

Vi har nu installerat oss på ställplatsen i Fuglencio, La Marina. Här stannar vi över jul och nyår tillsammans med ca tio svenskar och en hel del tyskar och engelsmän. Strax utanför riggas det upp för marknad. Vi har stått här tidigare och då har det varit en liten marknad, nu har den blivit riktigt stor och den blir större och större för varje år. Så idag blir det marknad med allt vad det innebär. Frukt och grönsaker och grillad kyckling naturligtvis.

 

Me to you jul

 

Trevlig Advent!

 

12 thoughts on “Andra advent

 1. Vilka roliga rondeller! Blir lite avis på er, ställplatsen i Fuglencio ligger bra till med affärer och marknad in på knuten.
  Kramiz (saknar er allt lite grann ).

 2. Hej på er förra lördagen stod vi på samma plats, så ännu en har vi missat varandra. I dag kom vi till Cartagena från Torreveija.Önskar er en riktigt God Jul o ett Gott Nytt År.

 3. Önskar er trevlig advent också! Vi har förmodligen lite kallare, men ändå fint här i Normandie! Jag läser bloggar via Bloglovin som vanligt, men kommenterar kanske mindre eftersom vi har begränsat Internet. (Vågar inte öppna för många sidor, rädd att Internet ska ta slut…) Ha det fortsatt bra!

 4. La Marina har vi åkt förbi ett antal gånger, det har inte passat in för övernattningar än så länge, men det verkar ju bra. Kul att ni är ett gäng svenskar det blir ju trevligare då, är det våra CC vänner som varit i Aguilas eller är det nytt gäng. Hur som haver hälsa alla från oss. Det är lite kyligt så jag får väl värma på glöggen o ta en pepparkaka. Ha det gött.

 5. Den härligt blåa himlen och de gula citronträden, vackert så det förslår. Idag har vi haft lite sol och det är såå halt efter nattens regn.
  Kram och trevlig 3:e Advent.
  Yvonné

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s