Vilken höst…………

Hök3

 

Vilken fin höst vi har……. 

Nu är kräftorna och svampen avverkade samt lökarna satta, dvs det börjar närma sig för avfärd till varmare breddgrader.

 

 

Som nyinflyttad till kommunen så fick vi en plats tilldelad i Ätran om att fiska kräftor. Vi samlades kl 16.00 för lite information där vi också fick våra 5 tinor plus bete, samt numret på vår plats där vi skulle lägga ut våra tinor. Kl 22.00 skulle tinorna lämnas tillbaka hela och rena.

Ätran

Här på plats nr 11 skulle vi sitta och vittja våra burar. Vi tog husbilen och parkerade utmed ån, slängde i våra burar, återvände till HB och fikade. 

Kräfta

Vi fick förslaget att vittja burarna varannan timma, och första gången vi vittjade dem, så hade en kräfta förirrat sig in i buren.

Kräftor

För säkerhetsskull så hade vi köpt några kräftor. Men nu fick 8 st stora fina kräftor som vi åkte hem och kokade enligt Per Mobergs recept. Dagen därpå som var en lördag, åt vi våra egna fångade kräftor (första gången) de smakade fantastiskt gott. 

Sedan var det den årliga svamphelgen som skulle avverkas. Förstår inte…… almanackan måste ha för få dagar i veckan. Men vi fick till det i alla fall och vilken helg vi fick, strålande sol och vi kunde sitta ute och äta……

Trollskogen

En förtrollande skog……..solens strålar kastar fina skuggor och gör att fantasin får fritt spelrum….

KantarellkorgarAlla kom vi hem med fulla korgar av skogens guld. Det blev mossa, lingonris, ljung och någon Karl Johans svamp. Många av Karl Johans svamparna var så maskätna så de gick inte att ta vara på. Synd för de var verkligt fina att titta på……..

Fikapaus

Efter några timmar i skogen smakade de bra med go’fika. Sedan var det dags att rensa i väntan på mat.

KarlJohan svamp Kantarellskål

En Paella lagad i det fria smakade alldeles förträffligt.

Paella

Tack Maggan och Ingemar för en underbar helg, alltid lika trevligt att komma ut till stugan, umgås och elda i öppna spisen. Även om det är varmt på dagen så blir det lite kyligt på kvällskvisten.

Efter hemkomsten var det dags att förbereda husbilen och huset, för avfärd som beräknas bli i månadsskiftet.

Bil2

Maken ser till att bilen fungerar, tvättar, vaxar, monterar sladdar och installerar……vad det nu kan vara. Jag ser till att allt finns med invändigt, samt planterar och sätter lökar som skall komma upp till våren när vi kommer hem.

Det är lite grann att tänka på, och att ta hand om innan vi kan styra kosan söderut. I år tänker vi vara bort till april – maj  2015, med en avstickare till Thailand i februari.

Blå violer

Än blommar det i rabatterna, här är det violerna som sticker upp mellan plattorna på altanen.

Violer i sten

Fjäril

Det har flugit så många fjärilar ute vid altanen, men jag har aldrig lyckats fånga någon. Men i kväll satte en sig på parasollen, och jag fångade den strax innan den flög iväg. 

Öppen spis2

På dagen är det ljuvligt skönt i solen, men när kvällen kommer så är det bara ca 8-10 grader och då är det skönt med en brasa.

Nästa vecka skall alla blommor överlämnas till sonen för övervintring. Därefter skall den sista sprutan mot Hepatit A o B tas. En tur till Göteborg och säga ”hej” till barn och barnbarn skall vi också hinna med. 

images (3)

Återkommer när vi börjar rulla…

Fortsätt njut av det fina vädret!

17 thoughts on “Vilken höst…………

 1. Fina bilder du tagit. Och vilken härlig helg ni verkar ha haft:-) En förtrollad skog fick ni gå i också…inte konstigt det blev så mycket svamp:) Massor med svamp i korgarna:) Åhh vad avis jag blev på er fina braskamin. Härligt att elda lite när det blir lite kyligt:-) Kram

 2. Fina bilder blev det ser jag. :)
  Tack själva för en trevlig helg, även om jag var i krassligaste laget.
  Nu hoppas vi på att även jag ska hinna bli bra från min förkylning, plantera mina lökar och allt annat som ska göras innan bilen får rulla söder ut.
  Kram

 3. Vi drog ju redan sista augusti. Det tog 15 dagar ner till Aguilas, vi tog det väldigt lungt speciellt Moseldalen tog tid. Nu har vi varit här en vecka, det har varit väldigt varmt mellan 30 till 35 ° varje dag. Campingens pool har varit räddningen. Playan är skön men inte när de blåser för hårt. Golfbanan Agalon är toppen ondulerad kuperad, men vi kämpar på E spelar också men greenområdena är för jobbiga att gå till på vissa hål, annars allt bra. Det hade ju varit roligt om det varit någon mer CCare här. Vi drar iväg hemåt 15 oktober hoppas vi ses innan. Kram

  • Vi kommer ner i början på november, åker med färjan den 4/10 från Trelleborg, åker mot Italien, Frankrike och Spanien….räknar med att vara i Aguilas i början i slutet på oktober. Kanske vi kan höras på Skype…….

   Kram och hälsa hustrun!

 4. Fina bilder och berättelse. Det är mycket att stå i när man har hus. Jag är glad åt bostadsrätten, som minimerar en del pyssel. Vi siktar på att komma iväg i slutet av nästa månad, men vi följer er.
  Elisabeth

  • Vi hyr huset, så det är inte så betungande…..hyresvärden tittar till huset! Ja, nu är avfärden inte långt borta och det känns bra att åka iväg….

   Kram och ha’ de’ ….vi tittar in lite då och då!

 5. Vilken härlig helg med god skörd i korgarna.
  Skönt att få ge sig iväg på lååångresa nu när det börjar bli ruggigt hemma, vi håller oss nere i Italien ett tag till.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s