Longtail till Phi Phi Leh

Orkide3

Nu har vi gjort ytterligare en resa med longtail ut till en av dessa tre öar, Phi Phi Leh

Ön är obebodd, och rundturen 
tog ca 3 timmar med två stopp för bad och snorkling.

Ny kaptenDe här är Nong som är vår kapten för dagen.

Klippan

Den här klippan var den första vi såg, men det gick så stora vågor att jag var tvungen att stoppa undan kameran för att inte få saltstänk på den.

Blå viken

Här kör Nong  in i den första viken för att vi skall få ta ett dopp, det var fler än vi som hade gjort samma sak.

Grönt vatten

Vattnet är grönt och skiftar också i blått, så klart att man ser botten på flera meters djup.

Ulla snorklar3

Maken skall försöka föreviga hur klart vattnet är, men det är svårt att göra det rättvisa. Det är mycket finare och klarare än det ser ut.

Trappa upp i bergen

I samma vik så ser vi en trappa upp mellan bergsskrevorna. Högt upp så finns det ett ”hus” 

5 st lontail

Nu har vi ankrat upp i Maya Bay, viken och stranden där filmen ”The Beach” spelades in med Leonardo DiCaprio 2000. Polisen tog emot oss och man fick betala 200 TBH/person som  går till underhåll på ön.Stranden i Maya Bay

Tyvärr så var vi inte ensamma. Maken räknade till 30 speedbåtar och jag räknade till ca 20 longtail båtar, vilket vi tyckte var synd för det var en fantastisk vik. Vi badade och åt vår medhavda lunch, och åkte efter ca en timma.

Svansbåt

Vi frågade Nong om det inte fanns någon annan vik där vi kunde bada och snorkla utan att bli nertrampade. 

Det fanns det, så vi fortsatte en bit norrut.

Stranden på Loh Lana Bay

Då kom vi till denna vik, två båtar hade redan ankrat upp. Ytterligare en liten strandremsa med fint och klart vatten. Bad och snorkling……

Togga

Sanden är som mjöl, och den är inte stor och det finns inget att köpa och man får inte ta med sig flaskor eller annat in till stranden.

Longtail i Maya BayNu har vi bestämt att vi skall åka tillbaka till Sverige, efter nästan 4 månader i Thailand. Så nu är biljetten bokad och vi åker inte via Bangkok eftersom det är lite oroligt där. I stället åker vi via Kuala Lumpur vidare till Doha och Skandinavien.

Vi har haft en fantastisk vinter här i Asien. Så mycket taxi som vi åkt på dessa månader har vi inte åkt i hela vårt liv. Och hur många olika sängar vi sovit i, har vi nästan tappat räkningen på, men som tur är har det varit bra sängar. Och så många olika fortskaffningsmedel vi har åkt…… taxi, buss, tåg, färjor, moped, tuktuk, båt samt flyg, vi har verkligen varit backpackers. Och jag som älskar att bada, har fått badat som jag aldrig har gjort tidigare. Men nu känns det bra att åka hem, och nu ser vi fram emot att ta ut Bobilen och åka ut med den.

Vit orkede10

Orkideerna har fått följa med under hela vistelsen i Asien och får också avsluta min blogg om vår vistelse här.

Nu blir det tulpaner!

Tack

 

 

 

…………alla ni som följt med oss under vår resa, hoppas vi hörs även när vi kommit till Sverige.

Ulla & Torgny

17 thoughts on “Longtail till Phi Phi Leh

 1. Vackra bilder. Som tagna ur en turistbroschyr! För er som tycker om värme måste ni ha haft härliga fyra månader.
  Sv.Tack för pepp! Å inte tänker jag ge upp inte. Kramar
  Och klart jag följer med er hem till Sverige också :-)

 2. Kul att ha fått följa er på er verkliga Långresa,det vore nåt att ta efter !!!
  Kan nog vara skönt att ändå komma hem till Bobilen och den Vår som kommer!!

  Ha en fortsatt trevlig resa hem/Kram

 3. Återigen fantastiska bilder. Vad roligt det varit att få vara med, på er resa och inspireras av alla fantastiska bilder.Kommer ni hem nu, får ni börja med att montera vinterhjulen. Kram & Välkomna hem.

 4. oj, så härligt ni ser ut att ha haft, jag är allt lite nyfiken att få höra hur ni fick bra råd om att bo, resa osv….vi jobbar på att komma hem till sommaren så vi kanske ses då. Ha det bra och klä på dig om fötterna när du kommer hem Ulla :)

 5. Tack det har varit så himla kul att få följa Er och alla fina bilder! Superkul men nu väntar vi på lite blogg från husbilen igen då!
  Tack igen.

  MVH
  Annelie

 6. Som vanligt jättefina bilder:) Kan tänka mig att ni längtar hem nu efter att ha varit i sol o badväder i 4 månader. Välkomna hem till Svedala. Kram:)

 7. Roligt o följt er på resan! Så många underbara bilder så förstår man att det varit otroligt fint. Ha nu en fin resa hem , våren kommer snart !!! Kramar Kerstin o Leif

 8. Underbara bilder – och då man varit där själv (inte på riktigt samma platser men nästan) så blir det en resa bland egna minnen. Så färgstarkt och ja, det där vattnet – det ÄR underbart klart!

 9. Har förstått att ni är hemma i Sverige igen, men det blir väl bara ett kort uppehåll, innan ni ger er av söderut igen. :-) Tack snälla ni för att vi har fått vara med på er långa underbara resa! Vackra bilder och fin text! Förstår att ni är uppfyllda av alla vackra minnen. Ta det nu lite lugnt och koppla av, innan ni ger er av igen! Kanske vi ses framöver! Stor kram till er båda!

  PS Nu sitter jag vid min vanliga dator och hoppas att meddelandet går iväg. Har försökt skriva kommentarer flera gånger på IPaden, men det försvinner! DS

  • Hej på er, tack för din kommentar. Vi ses säkert någonstans antingen i Sverige eller i Europa. Nu skall vi ta det lugnt och träffa vänner, barn och barnbarn och invänta våren som är i antågande….

   Kram till Er och sköt om Er så hörs vi längre fram i sommar……

 10. Oj vad mycket ni fått uppleva plus sol o bad. Här hemma har det nog varit den sämsta vinter som jag kommer ihåg, ingen snö bara regn o blåst. Bara någon enstaka timme med sol. Ni har gjort helt rätt som varit där borta i Asien o verkligen sett er omkring och fått uppleva en massa.
  Välkommen hem så ses vi på någon golfbana eller ställplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s