Koh Phi Phi Island

röd orkideNu har vi solat och badat i dagarna 7, tillsammans med gamla vänner och nya bekantskaper i Patong. Mycket trevligt.

Men nu är det dags att röra på sig igen. 

Nu skall vi göra en utflykt till de berömda Phi Phi öarna. Vi bokade 4 nätter på den största ön Phi Phi Don, som också har den enda bofasta befolkningen. 

Vi började med att åka taxi till färjeläget, som tog ca 45 min. Därefter på färjan och eftersom vi var ute i god tid så fick vi vänta i ca en timma. Färjan kom iväg strax efter 11,00 och vi var framme efter ca 2 timmar. 

Bungalow2Sängen I denna bungalow skall vi nu bo i några nätter. Lite slitet men i övrigt helt ok.

Poolen med Ulla

Poolen med havet inom räckhåll

Vi bestämde att vi skulle göra en utflykt med en longtail båt dagen därpå. Vi bokade en halvdagstur, som innebar att man åkte ut till någon strand och badade. Klockan 10,00 klev vi ombord på båten som skulle ta oss till Loh Lana Bay.

Karta2

Vi bor på den sydöstra sidan av ön, så vi skulle åka västerut och en liten bit norrut. 

Båt på land

Båt på land…..ebb

Så här ser det ut på eftermiddagen när vattnet har dragit sig ut och det har blivit ebb. Vi sitter vid frukostbordet med en fin utsikt mot havet.

Hadids båt vid restaurangen

Den här båten (den med de färgglada svansarna) har vi bokat med skepparen Hadid som skall visa oss en bit av ön.

Fiskebåt

Många fina båtar möter vi, dessa fiskebåtar ser vi på kvällarna när de är ute och fiskar. De ligger som på ett pärlband med gröna lampor tända.

Höga klippor…..

Hadid styr sin båt in bland klippor och laguner och frågar om vi vill hoppa i och snorkla, men det ville vi inte, vi väntar……

Den berömda klippön

Denna klippformation ser man på alla bilder där man gör reklam för Phi Phi öarna. Den är fantastisk i verkligheten. Här körde Hadid sakta förbi, eftersom det var folk som badade från båten.

Här har Hadid dragit upp sin båt

Nu har vi kommit till stranden Loh Lana Bay, och här skall vi tillbringa några timmar med sol och bad. Lunch har vi lagt i kylväskan.

Longtail båt

Hans båt var så fin…..

Stranden på Loh Lana BayHär är det inte mycket folk, det var en del båtar men några människor såg vi inte till. Vi var nästan ensamma på stranden……

4 longtail

Här är hans kompisar

Här ligger alla båtarna sida vid sida, men när det var dags att åka tillbaka så fick alla dra ut sina båtar, vattnet hade försvunnit och vi fick vada ut till båten.

Liten sandstrand

Små fina stränder efter kusten

Här ligger större båtar för ankare medan longtail båtarna kör upp i sanden när de slängt sin dragg.

Skummet yr

Här försöker jag fånga skummet från fören…….

När vi åkte tillbaka runt udden så gick det stora vågor och det skumpade bra och stänkte vatten. Men vattnet är ju så varmt så det är bara skönt med lite svalka.

Båt med bergsformationer

Fina bergsformationer

Nu fick vi sällskap med många båtar som var på väg hem efter en dag på havet med sol och bad.

Hadid

De här är Hadid, som var vår kapten för dagen.

Ulla snorklar3

 

Jodå jag snorklade idag också, även om det inte fanns så mycket att titta på. Men jag såg några fina firrar. De kommer så nära och är så nyfikna på mina fötter, framför allt tårna.

 

 

I morgon eftermiddag åker vi tillbaka till Patong och våra vänner där. Sedan väntar gamla Svedala. Vi får hoppa över Bangkok denna gång, ambassaden tycker man skall undvika BK. Även om oroligheterna inte är där vi skall vara, så vet man inte. Vi känner ju inte till staden och vet inte var oroligheterna är. Sedan är det val på söndag och då vet man inte vad sker om utgången inte blir som de tänkt sig.

Men vi skall hinna med en båttur till innan vi lämnar dessa underbara öar. I morgon äntrar vi en ny båt som skall ta oss till ön Phi Phi Leh.

Orkide3

Vi hörs snart igen!

20 thoughts on “Koh Phi Phi Island

 1. Ni måste ha haft en underbar tid i Thailand och på alla öar ni besökt. Så fina bilder.
  Bra att ni inte ger er in i storstan man vet ju inte vad som kan hända.
  Hoppas ni kommer ner mot Spanien det var ju ett tag sedan vi sågs, saknar er.
  Kram

  • Skulle gärna kommer ner till er, men vad skall vi åka med. Tar ni hand om oss också då? Eller räcker det med de besök ni redan har bokat…….Kram vi saknar er också………

  • Det är fantastiska öar att utforska, vackert med ett vatten som inte går att beskriva, utan man måste uppleva det. Det är mycket ungdomar och barnfamiljer som bor och uppehåller sig på öarna och färjorna nu.

   Kram till Er där borta!

 2. Vilken resa ni bjuder oss på, vilka bilder, vilka upplevelser ni gör, detta känns nästan för bra för att vara sant. Det känns så långt borta, från nordanvinden som driver ihop den lilla snö som finns, här hemma i kalla Norden. Kram.

  • Det är så vackert när man kommer ut till havs och ser alla dessa vikar med sandstränder och grönt vatten, det är svårt att fånga på bild. Det är otroligt vackert.

   Kram!

 3. Kul att se att du är frisk nu.
  Underbara bilder, vilken fin natur med de stora klipporna. Lite skillnad mot vad som finns utanför detta fönster, lite snö som yr i den kalla blåsten -3gr.
  Bra att inte stanna i BK när läget är som det är just nu.
  Kram

  • Ja, det känns bra att vara på benen igen. Det är otroligt vackert när man kommer ut en bit på vattnet. Fantastiska bergsformationer och vatten som skiftar i grönt och blått…….

   Nu vänder vi snart hemåt!

 4. Ett bra val att hoppa över Bangkok. Man behöver inte utmana ödet. Så vackra bilder. Ha en bra resa tillbaka till det lite mer kylslagna Sverige. Men även här kommer det ju snart att vara bättre :-)

  • Ja, vi får leta fram varma kläder. Vi har ju inte varit hemma någon vinter de senaste 3 åren, så det blir till att leta och hoppas att vi har ngt tillgängligt. Det blir väl rena rama chocken för kroppen………..

   Trevlig söndag kväll!

 5. Blir verkligen sugen på ”ert” vackra vatten! Snorkla är ju otroligt härligt, men det gäller att vattnet är varmt och det är det ju i Thailand. Ha dé fortsatt gott!

  • Snorkla gör jag bara när jag kan ligga i vattnet en längre stund. Vattnet är väldigt grönt och klart ute på öarna.

   Trevlig kväll!

 6. Underbara bilder och ni har säkert underbara dagar, men vad är det mot tö och slask, blöta och gråväder…….. Kram, 3M

 7. Härliga bilder! Vilket vatten! WOW! Förstår att ni njuter. Det är så roligt att kunna följa er på resan. Skönt att du är frisk igen Ulla! Nu är det min tur, men det är nog i avtagande. Njut och ha det fortsatt gott! KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s