Koh Samet

Nu lämnar vi fastlandet och Ban Phe för några dagar, och åker ut till Koh Samet med färjan. Vi har bokat hotell i en vecka. Vi var med ungdomarna ute på en strand över en dag och tyckte det var fint. Nu åker vi själva ut till ön.Wantanas rest.

Nu säger vi på återseende till Wantanaha och Fredrik, samt deras goda mat, som vi ätit både frukostar och middagar med barn och barnbarn i några veckor. Tack för god mat, vi kommer tillbaka.

Ingo med fru

Till Ingo med fru säger vi också tack för en underbar vistelse hos er, som hjälpt oss och tagit hand om oss under vår tid i Safir Village. Vi kommer gärna tillbaka……

Rickardssons

Här har Wanthana och Fredrik kört oss i sin Tuk-tuk till färjeläget med våra väskor. Tack så mycket för hjälpen.

Båtar i färjeläget Ban Phe

Nu backar vi ut från färjeläget, tror inte de här båtarna skulle bli godkända för sjötrafik i Sverige, men här går det bra.

Kvinna i vattnet Koh SametNu närmar vi oss Koh Samet, det tar ca en halvtimme att åka med färja. Denna staty finns vid infarten till färjeläget. Vad hon symboliserar har jag inte tagit reda på.

Färjeläget i Koh Samet

Här är färjeläget på Koh Samet. Vi tog en taxi till stranden och resorten länge ner. Tur var det för det går inte att ta sig fram på annat vis. Fyrhjulsdrivna pickup bilar som kör på s k vägar eller djungelstigar, kalla det vad ni vill, men guppigt var det.

Bloggaltanen

På den här resorten bodde vi i två nätter, men det var en bit från stranden och maten inget vidare, så nu har vi flyttat till en bungalows lite längre bort.

Överskölja stolar

Så kom då stormen och regnet som förmodligen har kommit från Filippnerna, med en förödande kraft. Den slog ner bryggor, barer, restauranger och mycket annat som låg i dess väg.

Bryggan som slet sig

Den här bryggan var vi ute på dagen innan, nu bröts den sönder som kaffeved.

Svanar på sängen

Nu har vi bytt hotell och bor i ett fint hus nära stranden med fin sevrice och bra mat. Thailändarna kan de där med utsmyckning…….

På från huset till stranden

Här är promenadvägen ner till stranden ca 100 meter, i det nya huset.

Dagens bäddning

Så här såg handdukarna ut dagen därpå, undrar hur många varianter de har på vikningen.

Utsikt från altanen

Utsikt från altanen på det gamla hotellet. Bryggan är borta.

vattnet spolar upp på stranden

Här har vattnet nått ända upp till restaurangerna. Det har körts med traktorer och grävmaskiner i dagarna två för att rensa upp, så att vi kan få tillbaka stranden.

Bungalow på Koh Samet

Här bor vi nu i ett fint hus nära stranden.

Vi har nu varit här i fem dagar och nu fortsätter vi vår resa. Nu har vi bestämt att åka upp mot Bangkok för vidare färd mot Hua Hin. Men först skall vi göra ett uppehåll i Pattaya en vecka. Sedan bär det iväg upp till Bangkok.

Väskor nr 2

Nu har vi packat väskorna och är klara för avfärd. Lite tid till färjan kommer och därmed lite tid till bloggen.

Nu väntar nya äventyr.

Lev väl och sköt om er därute!

Miranda

22 thoughts on “Koh Samet

 1. Så fint ni haft det men otäckt det här med stormen och cyklonen. Ni är verkligen på en spännande resa. Vi är nu på väg mot Portugal och ska fixa internet när vi kommer dit annars blir det gratis wifi, som det finns lite överallt. Ha en fortsatt bra resa och hoppas ni slipper stormarna.

 2. Lite otäckt att ni fick en släng av stormen också. Ni kom dock lindrigt undan och kunde få fina dagar. Ha en fortsatt trevlig resa och vi hänger med hihihi
  Kram

 3. Ulla och Torgny! Vad roligt, att vi får följa med på er upplevelserika resa! Roligt med andra kulturer och helt nya miljöer!
  Funderar just på, om vi skulle börja vika handdukarna hemma lika konstnärligt! Det krävs nog en hel del träning.
  Ni hade tur, som slapp undan lindrigt i stormen. Vi är små mot vädrets makter.
  Ni unnar er verkligen allt gott under den här tiden. Härligt! Fortsätt med det! Vi önskar er en fortsatt trevlig resa! Kram från oss!
  Inger och Ingemar

  • Hej på er,
   Följer er på bloggen och ser att ni har kommit en bra bit på vägen. Vid samma tid i fjol var vi också där nere på kusten. I mitten på nov. var vi i Alvor, och 1:a Advent satt vi tillsammans er och drack glögg i Alagoa. Och nu är vi långt, långt borta från Spanien, men tänker och följer er på er färd.

   Kram till Dig och Ingemar!

 4. Hej! Följer er resa och idag är det ngt speciellt: Med uppgiften om att det skiljer 6 timmar mellan Thailand och Sverige är det nu den 14 november där ni befinner er så: GRATTIS i massor till Ulla. Hoppas du får en underbar dag! Kram

  • Tack El’ena och Janne, roligt att ni följer med oss på vår resa. Krya på dig! det är ju snart din dag också, av vad jag kan se.

   Många kramar tillbaka!

   Ulla

 5. GRATTIS i massor Ulla!
  Hur firar du din stora dag därborta?
  Vilket äventyr ni är ute på, jättekul att läsa er blogg.
  Vi är på väg till Sydafrika som bla guider och kommer hem i början på december.
  Kram till er båda så kan vi väl ses när ni kommer hem, när ni nu gör det:-))
  Kram Anki och Bosse

  • Tack för kommentaren! Så ni är också på resande fot…. vi åker till Hua Hin i morgon och stannar där dec. mån för lite golf o julfirande. Vet inte riktigt vad vi hittar på jan – febr. beror på vårt visum som går ut den 15/1…..vi funderar på att flyga till Singapore, få se om det blir av……

   Klart att vi kan träffas, konstigt att det skall vara svårt när vi inte bor så långt ifrån varandra…….

   Kram till er båda!

 6. Hej på er !
  Vilken fantastiskt fin resa ni är ute på, det ska bli mycket spännande att få följa med er även i fortsättningen !!!
  Vi besökte Pattaya första gången 1973 och då var det en mycket liten turistort. Det ska bli spännande att få lite rapporter därifrån nu när ni kommer dit !
  Handduks utsmyckningarna är ett av många bestående minnen från våra resor till Thailand, som vi tycker är ett underbart land att besöka !
  Vi önskar fortsatt trevlig resa !

  Bosse och Gerd i Benidorm

 7. Hej på ser att ni har det bra o njuter av livet i Asien. Kul att se platser som man själv har besökt. Som ni säkert vet har Spanien haft värmerekord i höst men nu verkar det återgå till det normala vilket innebär att man får ta på en tröja på kvällen vilket ni inte behöver. Vi fortsätter att följa er på resan just nu från Agua Amarga. Renée o Janne

  • Hej, vi följer Er också och ser att ni är borta vid Agua Amarga……ett fint ställe att stå på. Har ni vandrat över till andra sidan och badat. Det kanske inte går att bada nu, kanske för kallt….

   Kram till Er båda!

 8. Vilken härlig resa ni gör! Kul att följa er… så många fina bilder! Tur ändå att ni inte drabbades hårdare av ovädret…
  Ha det fortsatt bra på resan!

 9. Hade ingen tanke på att stormen kunde drabba Thailand. Hoppas att skadorna inte blev allt för svåra. Grattis så här lite grann i efterhand.
  Thailand är ju väldigt trevligt, inte fritt utan man börjar fundera på en resa dit. Men det blir nog att spara till sommarens husbilsfärder. Grattiskram på dig.

  • Hej på er,

   Vad det gäller stormen så klarade vi oss bra. Men det var många som fick stora skador.

   Nu har vi lämnat den sidan av landet och befinner oss i Hua Hin och skall spela lite golf.

   Kram till ER båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s