Nu är vi här………..

Efter att ha väntat några timmar på Arlanda så kom vi då iväg och nu skulle vi sitta på rumpan i ca 12 tim.

Flygplansvinge

 

 

Klart och fint väder ovan molnen.

Resan gick över förväntan, trodde att sitta så många timmar skulle kännas i kroppen, framför allt i benen. Men med stödstrumpor och nerladdade filmer gick tiden fort. Inga krämpor………

Flygvärdinnor

 

 

 

 

På väg till Immigrations-disken på Bangkoks flygplats, hade vi sällskap med personalen som hade tagit hand om oss på den här resan.

 

 

Efter en timmes väntan vid Immigrations disken, var det dags att leta rätt på vår chaufför som skulle köra oss de 17-18 milen ner till Ban Phe. Vi kommer ut till ett varmt och fuktigt Bangkok, lite halvmulet och temeraturen är 29 grader. Chauffören stod där han skulle och en fin och bekväm bil förde oss genom staden. Lite trafik och inte så olikt Spanien vad det gäller naturen. Mycket grönska och mycket vatten. Det har regnat mycket de sista dagarna, och det har medfört att det har blivit översvämningar. Motorvägen ner till Ban Phe var kantat med sandsäckar för att vattnet inte skulle rinna över vägen.

Parkeringshus

Det här parkeringshuset passerade vi på väg ut ur Bangkok.

Huset och poolen

Äntligen framme……..i år bytte vi ut Bobilen mot det här huset för vår övervintring. Här stannar vi i några veckor och gör utflykter till omkringliggande områden.

TW sitter på altanen

Trötta efter att ha varit utan sömn i 36 timmar, var det skönt med lite sömn. Vi vaknade dagen därpå efter att ha sovit i 12 timmar i sträck. Det var länge sedan vi gjorde. Efter ett morgondopp så var det dags för frukost och läsa lite nyheter.

Hus och palm

 

 

Det står en väldig fin palm utanför vårt hus som har en röd och vacker stam, har inte sett en sådan palm. Den har ingen krona, utan bladen växer ändra ner till marken.Vit blomma vid huset

Det växer också en häck utanför huset som har dessa vackra blommor, vet inte heller vad det kan vara för en blomma……

Nu är det dags utforska omgivningarna. I morgon kommer alla ungdomarna så vi måste ut och hitta en affär så vi får lite mat i kylen.

Vi hörs snart igen!

16 thoughts on “Nu är vi här………..

 1. Så skönt att ni kommit på plats. Huset med omgivningar ser ju jättefint ut och värmen kan ni inte klaga på, men det skulle nog jag ha gjort :)
  Blomman ser ut som en liten propeller, vet tyvärr inte något namn. Ska bli spännande att följa er i Thailand. Ha det gott KRAM

  • Ja det var skönt att komma på plats……huset är jättefint och omgivningen också…..värmen, ja men man vänjer sig…..blommorna består av flera som bilder en bukett….Kram!

 2. Ser ju helt Underbart ut och Värmen låter ju Toppen,den skulle man vilja haft nu !!!
  Vakna här i morse till – 3 grader kallt,Burr,men solen skiner o får väl se om det orkar
  att bli nån enstaka plusgrad idag :) :)

  Ha det fortsatt gött i Värmen ni som kan o får/Kram

  • Nej det går ingen nöd på oss. I morgon kommer alla barn och barnbarn sammanlagt 11 personer. Då blir det tjo och tjim……..men det är inga småbarn, de är mellan 14-22 år, vi ser dem som vuxna och då får man behandla därefter. Kul skall det bli!

   Ha’ de’ tills vi hörs igen!

  • Ja, det är varmt, men vi väljer ställen t ex parasoll, vatten eller skugga för att få lite svalka och så har vi hyrt en motorcykel som vi kör omkring med.

   Ha det bra där hemma!

 3. Vill bara säga, att jag har försökt höra av mig flera gånger tidigare, men vi har haft struliga uppkopplingar en längre tid. Har i alla fall tänkt mycket på er. :-) Kul att ni gör något helt annorlunda och vilket härligt boende! Säkert har ni mycket roligt med barn och barnbarn. Vi önskar er en härlig vistelse i vacker miljö! Kram!

  • Hej på Er, vi följer er på er resa söderut. Det är bara vi kvar av de som brukar åka på övervintring mot Iberiska halvön. Vi valde en annan övervintring och det känns bra.

   Kör försiktigt Ingemar, du har en värdefull last!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s