Hemma efter 7 månader i husbil

Underbara blommor

Underbara blommor

 

Efter att ha sagt ”på återseende” till våra vänner i Hillegom, så åkte vi till Bredevort, en ställplats nära Obelink. Vi tänkte titta in på den stora tillbehörsaffären och se om vi behövde något.

Och det gjorde vi ………….behövde och behövde………….

Hyacintfält

Hyacintfält

Äntligen några blomfält, även om det inte var tulpaner. Detta är hyacinter. De flesta blommorna i paraden var gjorda av hyacinter.

Kanotister

Kanotister

Vi såg många kanotister efter kanalerna och många pråmar. Förstår inte hur de långa båtarna kommer runt  i krökarna.

Många kanaler

Många kanaler

En grönskande allé

En grönskande allé

Denna underbara blomma

Denna underbara blomma

Vi såg så många magnoliaträd som blommande för fullt. Den blomman är så speciell och så finns det så många sorter av den.

Fiskare

Fiskare

En fin sjö för fiskare och för picknick.

Bredevort

Bredevort

Här har vi kommit fram till ställplatsen i Bredevort, bara några km från Obelink. 

Stenar

Stenar

En promenad med kameran hittar vi denna skapelse gjord av sten.

Cykelställ

Cykelställ

Så här många cykelställ har jag inte sett förut, men så är vi ju också i Holland. Där man ser fler cyklar än bilar.

Fin sandstrand

Fin sandstrand

Den här fina stranden fanns också vid ställplatsen, så det är nog invasion på sommaren, därav cykelställen.

Vad är detta för en blomma?

Vad är detta för en blomma?

Den här busken fanns i en trädgård nära vägen, blommorna ser ut som stjärnor. Vad kan det vara för en blomma?

Jordgubbsodling

Jordgubbsodling

Här körde vi förbi en jordgubbsodling. Vet inte vad de gör, kanske tittat till plasten, vet inte……

Infart till Greven

Infart till Greven

Nu har vi kommit till Greven, en fin ställplats som är välbesökt. Det fanns många svenskar på hemväg. Det verkar som om det är sista stoppet för många, innan man tar färjan över till Skandinavien.

Pråm på Elbe

Pråm på kanalen utanför ställplatsen

På Greven ligger man nära kanalen så man sitter och står på första parkett, för att se alla båtar som far förbi.

Påsklilja

Påsklilja

Pingstlilja

Pingstlilja

Här blommar det för fullt, men här är också lite kyligt i förhållande till vad det brukar vara vid denna tid på året.

Dover - Calis

Dover – Calais

Nere vid restaurangen finns färjan som går mellan Dover och Calais………..

Bansai?

Bonsai?

Detta ser ut som ett Bonsai träd, men jag tror att det är klippt så att det skall se ut som ett sådant. Bonsai träd är väl mer krokiga och knotiga, men det beror kanske på den som odlar det.

Kvinno-rondell

Kvinno-rondell

Globen ser ut att innehålla kvinnor……

En bil brinner på Autobaun

En bil brinner på Autobaun

Vi har inte sett några olyckor på vår resa denna gång. Den här bilen stod bara och brann, vi såg inte till några ambulanser eller brandkår, så vi får hoppas att allt hade gått bra.

Tjock svart rök

Tjock svart rök

Ställplats i Dragé

Ställplatsen i Dragé

Det här var en väldig stor och fin camping, med en ställplats vid Elbes strand.

En gul/blå pråm

En gul/blå pråm

Jag sitter i bilen och tar kortet, så nära står vi på ställplatsen.

Fin sandstrand i Dragé

Fin sandstrand i Dragé

Det ser väldigt inbjudande ut, men jag vet inte om det är så trevligt att bada i Elbe.

Självplockad tulpan

Självplockad tulpan

Tulpanerna lever och frodas fortfarande, det är lite skillnad när man plockar dem direkt från jorden.

Kö till färjan

Kö till färjan

Ja så var vi då framme vid Kiel färjan. Vi tog kvällsfärjan för att kunna koppla av och äta en god middag, efter avslutad resa.

Två älgar.........

Två älgar………

När vi närmar oss hemmet så får vi se älgar som står och begrundar trafiken. Maken fick vända om så att jag fick ta kort, och när vi kom tillbaka så var det tre stycken.

Neej, tre var det....

Neej, tre var det….

Grannar på häst

Grannar på häst

På eftermiddagen kom våra grannar ridande förbi. Det brukar rida en tur här var och varannan dag. Så nu är ordningen återställd, vi är tillbaka.

Hagelskur

Hagelskur

Det är inte vitsippor, utan hagel. Vi tog ju inte våren med oss hem, men inte trodde vi att det skulle regna och hagla heller, och så kyligt som det har varit heller………vet inte vart våren tog vägen……..

Mina självplockade tulpaner

Mina självplockade tulpaner

Tulpanerna har fått följa med ända hem. Och nu har de slagit ut ordentligt. De har vrängt sig ut och in, och alla kronblad är kvar.

Stora och fina

Stora och fina

I skrivandets stund har jag kvar tre stycken som var knoppar när jag plockade dem.

Ja, nu är resan till ända för denna gång, så ock bloggandet. Vi får se, det kanske blir något inlägg när vi är ute och spelar golf. Vi har försakat golfen på vår resa, eftersom det är så mycket dyrare att spela enstaka rundor i Europa, och så har det varit mycket annat att se och uppleva. Golfa får vi göra när vi kommer hem.

Jag vill tacka alla Ni som varit inne och läst och kommenterat under den här tiden. Många vet jag har inte kommenterat, men jag vet ändå att Ni läst mina inlägg. Det har varit en underbar och spännande resa, framför allt våra sex veckor i Marocko.

Nu skall vi åka runt med husbilen och golfa, samt träffa alla våra vänner som vi inte har sett sedan förra sommaren. Sedan får vi se vart vi åker till hösten, kanske blir det lite bloggande då.

Ha’ en skön sommar och ta det lugnt på vägarna!

”Skjut inte upp till morgondagen, det Du kan göra idag”

   
 

 

 

 

 

26 thoughts on “Hemma efter 7 månader i husbil

 1. Du har tagit många fina bilder :) Men fy vad kallt det ser ut med hagel…….dock har jag läst någonstans att Sverige ska få en riktigt varm sommar i år så vi får hoppas att det stämmer! Vi ses i augusti :)

 2. Tusen tack från en som inte kommenterat, men läst inläggen på slutet med stort intresse. Roligt att se alla bilderna. Ni är goda fotografer.

  Vi inspireras och skall i höst ut på ”äventyr”!!

  • Kul att Du hörde av Dig till slut. Bättre sent än aldrig. Tar åt mig äran ang. bilderna. Maken kör och jag sitter med kameran i knät. Många ggr har han fått vända om eller kört en extra gång i rondellen, eller tvärnitat när jag har skrikit ”stopp”, och det har blivit många bilder. Men det har varit så roligt och vi har träffat så många trevliga husbilsåkare så det är värt varenda mil.

   Hoppas Du lägger upp en blogg, så vi kan följa Er på resan. När man ligger ute som vi har gjort, så har det varit trevligt att sammanfatta dagen ii en blogg, innan man lägger huvudet på kudden. Tack för att Du gav Dig till känna!

   Lycka till med Ert äventyr!

 3. Den vita busken är en Stjärnmagnolia, Skönt att vara hemma igen på sätt och vis, men visst längtar man ut igen. Tack för trevligt sällskap både i Spanien, Portugal och Marocko. Kramar.

  • Tack för upplysningen om blomman. Det är skönt att vara hemma. Men nu är bilen städad och tvättad och tvättmaskinen har gått hela dagar sedan hemkomsten. I nästa vecka packar vi bilen igen med en ren och städad bil. Då rullar vi iväg och spelar golf. Tack själva för trevligt umgänge under denna resa.

   Kramt ill Er båda!

 4. Vilken fantastisk resa med många upplevelser och intryck! Vi längtar till den dagen vi kan ge oss ut sådär länge! Nu blir det i alla fall en kort liten tripp till helgen ;) Tack för att vi fick ”följa med” via bloggen!

  • Ja, det blev en fantastisk resa….men ni är ju inte långt borta.. ni åker ju när ni har sålt lgh. och ni gör så rätt medan ni är unga. Man vet ingenting om morgondagen.

   Kram till Er, och tack för alla kommentarer! Jag fortfätter att följa Er blogg!

 5. Tack för att vi fått resa tillsammans med er och alla fantastiska bilder och reseäventyr (utom bilbranden) som ni delat med oss. Det har varit så roligt att resa med er. Välkomna hem igen!

  • Tack, det är också roligt och inspirerande att se att så många läser det man skriver, det gör att man fortsätter. Sedan är det lika roligt att läsa andras bloggar också. Vi fortsätter följa Er blogg!

   Ha’ det bra med den nya bobilen! Kram!

 6. Så skönt att veta att ni är välbehållna hemma! Hade ju visserligen fått höra det innan vi läste inlägget. Synd att vi inte lyckades träffas ner i Holland eller Tyskland. Hade varit så kul, men vi får se fram emot en träd här hemma istället. Ni åker säkert söderut något och kommer kanske över till Öland vid något tillfälle. Det har varit riktigt härligt att följa med inte bara på er blogg utan att fått delta och få hoppa upp ur fickan då och då på er resa. Nu hoppas vi ni får många härliga golfrundor i vår och sommar. Kan ibland sakna golfen väldigt mycket, men var sak har sin tid och vi har så mycket annat för oss istället. Nu grejar vi för fullt hemma och ger snart ut på en tur igen. Sköt om er tills vis ses, vilket vi hoppas blir snart. Stora kramar från oss 3 M

  • Tack för att Ni har följt oss på vår resa.
   Det är skönt att vara hemma, har längtat hem de senaste dagarna. Ja, vi kommer att åka ut med bobilen under sommaren, så vi kommer säkert att träffas någonstans i Sverige, tills dess kram till Er alla tre!

 7. Det har varit trevligt att följa bloggen och fått läsa om era upplevelser. Kameran ska nog ligga i knät, lätt tillgänglig för att det ska bli fina och många bilder plus att chauffören är villig att ta en extra runda i en rondell eller något annat intressant motiv.
  Det var roligt att träffas nere i Holland som var vår första utlandsresa, men förhoppningsvis inte den sista. Vi tänker fortsätta i era hjulspår under hösten.
  Hoppas vi ses på någon golfbana i sommar.
  Tills dess ha det gött!

  • Tack för senast, det var väldigt trevligt att träffas så där utomlands. Tänk att man måste åka iväg utomlands för att träffa vänner, när de finns hemma på närmare håll. Vi ses på någon golfbana i sommar…..Kramar till Er båda!

 8. Oj oj så många underbara bilder från blommor till älgar, hyacinter och alléer! Dramatik saknas ju inte heller då man ser den brinnande bilen. Här finns allt från konst till humor, gillade Dover-Calais!

  • Hej, vad kul att Du hittade hit…….ja det har varit en underbar resa. Nu väntar sommaren i Sverige, det är inte fy skam det heller. Nu får vi uppleva våren en gång till. På vår resa genom Europa så var blommningen enorm, nu får vi uppleva den en gång till……underbart.
   Ja visst var det fräckt Dover-Calais…..

   • Gillar resebloggar – jobbar ju för fullt ännu själv som snart 51-åring och på sommaren har vi en strandkiosk, så resorna inskränker sig ännu till charter en gång per år och kortare stadsresor + kryssningar :-)

 9. Vilken resa ni verkar ha gjort. Så mycket härliga bilder. Och det där blomfältet var ju super vackert. Likaså ”blomhuset”. Ja jag älskar blommor ;-)

  Tänkte även fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj kl. 23.59. Tack på förhand.

 10. Många fina bilder :-)

  Läskigt med den brinnande bilen…

  Borta bra, men hemma bäst säger dom ju. Men med husbil har man ju liksom ”hemma” med sig hela tiden :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s