Blomsterparaden

Nu skulle vi åka till Hillegom för att titta på blomsterparaden tillsammans med våra vänner.

Här står vi och väntar

Här står vi och väntar

Vi fick vänta ca en timme på att den skulle komma, som tur var så stod vi parkerad utefter vägen som de skulle komma, så det gick ingen nöd på oss. Vi satt i bilen och väntade.

Tjusiga lastbilar

Tjusiga lastbilar

Så kom då paraden med en musikkår i täten, den ena bilen vackrare än den andra. Ni som har sett paraden vet vilket arbete det ligger bakom varje figur. 

Hyacinter

Hyacinter

De rosa och blå är de små blommorna från hyacinter som de har satt med nålar, en och en………..

Converse

Converse

Kan det föreställa en Converse känga? Det var mycket lite tulpaner, pga att de var inte utslagna.

Vinglas

Vinglas och en flaska

Det går inte att beskriva så mycket arbete det måste ha varit att tillverka, och vilken tid det måste ha tagit, att göra detta.

Vet inte vad detta skall föreställa

Vet inte vad detta skall föreställa

Allt stod ju på holländska och det behärskade ingen av oss.

Detta skall nog föreställa ett hus

Detta skall nog föreställa ett hus

Rosa hyacinter

En förklädd "Jagga"

En förklädd ”Jagga”

En bröllopsbukett

En bröllopsbukett

Ett lok?

Ett lok?

En hungrig fisk

En hungrig fisk

En lyxbåt

En lyxbåt

Ett slags hjul

En gris

En gris

Mamma Mu

Mamma Mu

En traktor måste ju vara med

En traktor måste ju vara med

Simsons?

Simpsons?

Apan "Laban"

Apan ”Laban”

Laban i närbild

Laban i närbild

Kakfatet

Kakfatet

Champagnen

Till slut champagnen

I den här paraden var det ett 50-tal bilar, och jag har bara tagit med en bråkdel. Men helt klart värt att besöka och titta på.

Det kunde ha varit bättre väder. Nu var det kyligt, men vi klädde på oss ordentligt och så hade vi ju inte långt till våra bilar. Jag satt till största delen i bilen och fotade, då kom jag upp en bit, men svårt ändå.

I morgon åker vi skilda vägar, vi åker upp till Greven och ligger där ett par dagar.

Ovanstående tulpaner har jag plockat ute på ett fält där det var självplock, kan ju inte ha varit i Holland utan att få med sig några tulpaner.

På fredagkväll tar vi färjan hem till Svedala, få se om jag har nät. I annat fall skriver jag när jag kommer hem och gör en sammanfattning.

Tack för att Ni hälsade på!

 

18 thoughts on “Blomsterparaden

  • Det var otroligt vackert, och då har jag inte tagit med 1/4 del av vad som visades.
   Jag tycker vi lever lyxigt, genom att göra HB-resor och att vi får vara friska!

   Tack för att Ni tittade in!

 1. Det var t o m finare utsmyckningar än förra gången vi var där, Ett fantastiskt arbete och så mycket blommor som det måste gå åt. Välkomna till Sverige, soligt ska det bli till helgen men kallt.
  Kram

  • Ja, vi tyckte också att det var lite annorlunda än när vi var där för två år sedan. Förstår inte hur de har lyckats göra det så vackert!

   Vi kanske tar med oss lite värme! Kram

 2. Blomsterparaden var helt fantastisk. Kul att vi fick se allt det otroligt vackra på bild. Vi har varit i Keukenhof flera gånger, men aldrig varit och sett någon blomsterprakten. Det måste vi nog ändra på. Vi träffade några holländare när vi var i Gorinchem och de sa att så sent som tulpanerna blommar i vår har tydligen inte hänt på 100 år. Det var otur för er att ni inte fick se det, men paraden kompenserade ju en hel del. Är nog bra om ni också packar in lite värme och grönska i bilen och släpper ut den när vi är hemma, det har har vi också gjort. Nere i Rhendalen var ju allt grönt och vackert, men i norra Tyskland och Danmark börjar det så smått. Hoppas vi ses snart nu när ni snart är hemma sköt om er. Kramar 3 M

  • Nu har ni varit med oss i fickan en längre tid, snart är det dags att släppa ut ur. Tyckte att ni ryckte och slet i fickan när vi stod och tittade på paraden, men var inte riktigt säker. Ni har nu suttit i värmen en längre tid, hoppas att värmen har kommit när vi kommit hem. Blomsterparaden är defenitiv värt en titt…..

   Kram till Er tre!

 3. Tack för trevligt sällskap i det kalla Holland, dina bilder och presentationen av dem ger mig värmen tillbaka. Det var ju sannerligen imponerande ”Praalvagens”.
  Resan hem gick bra övernattade på en ställplats Ottersberg alldeles norr om Bremen vid ett sportcentrum. Sedan tog vi färjan vid Puttgarden. Hade tänkt övernatta i Limhamn men med ett sovstopp så kom vi ända hem, c:a 70 mil tror jag alldeles för långt.
  Hoppas vi ses snart igen.
  Kram från mig och Elsa

  • Tack själv, det var trevligt att mötas på ett annat ställe än där man förväntar sig att träffas. Vi ses hemma i Svedala någonstans’

   Tack för denna gång och hälsa Hustrun!

 4. WOW! Ojojoj! Det måste ha fantastiskt att se i verkligheten! Vilken enorm mängd blommor det måste gått åt. Tack för alla fina bilder… jag blir nästan stum av denna blomsterprakt :)
  Ha det gott!

 5. Tulpanfälten har vi sett för ett antal år sedan men aldrig paraden. Med era fina bilder vore det verkligen roligt att åka dit igen och då se Blomsterparaden.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s