På väg österut………

Vi ligger kvar i Almerimar och umgås med nära och kära. Vi spelar Sequence med vänner, som vi inte har träffat på ett år. Alltid trevligt att mötas igen.

Ställplatsen i Almerimar

Ställplatsen i Almerimar – tre Kitesurfare

Vi tog en cykeltur in till centrum en dag. Jag behövde klippa mig, och som tur var hade Monica tid, och  jag fick sätta mig i stolen med detsamma. Sedan tog vi en tur ut till fyren för att se om där låg några svenskar, men bara tyskar.

Strandpromenaden – i väntan på badgäster

Stranden är så öde vid den här tiden, så man har svårt att tro att här är så fullt på sommaren, att man får kryssa mellan handdukarna.

Bassängen i Almerimar

Bassängen i Almerimar

I Almerimar finns många bassänger där det ligger mängder av båtar, och bl a finns det fiskar som vi inte vet vad det är för sort. Här är det någon som kastat i en brödbit, och genast är det slagsmål om maten. 

Fyren i Almerimar

Fyren i Almerimar

Längst ut vid ställplatsen står en fyr, där man köper biljett till ställplatsen, samt får en nyckel till duschen. Det är fina cykelvägar som vi cyklat många gånger tidigare, och som känns som hemma. 

Tapas-time

Tapas-time

Innan vi cyklar tillbaka till bilen är ju Tapas ett måste, en utmärkt lunch och mycket gott….

Här står vi i Almerimar

Här står vi i Almerimar

Här står vi parkerade ett antal bilar med olika nationaliteter, mest tyskar och fransmän. Jag tror att svenskarna har kommit en längre bit på vägen, och befinner sig längre upp på östkusten.

Kaktusen blommar

Kaktusen blommar

I fjol när vi passerade Almerimar så blommade kaktusen, men då var det i februari månad, så våren är sen’ här också.

Strandpromenaden i Roquetas

Vi närmar oss  Roquetas

Vi lämnade Almerimar vid lunchtid och körde ut på A7. Det är ett tråkigt distrikt som vi kör igenom. Det är bara plast överallt, ett stort plastrike med bara plast så långt ögat når. Förmodligen grönsaker, blommor och frukter.

Kaktusen blommar

Kaktusen blommar

 

Det är blåsigt, har så varit i flera veckor.

Vi kom fram till Roquetas de Mar på eftermiddagen, vi förflyttade oss ca tre mil. Vi behöver fyra nya däck, och dem har vi beställt här i Roquetas, och vi får dem monterande på fredag, så till dess får vi ligga kvar här.

 

I morgon är det marknad, en cykeltur med andra ord………

 


 

16 thoughts on “På väg österut………

  1. Vi har varit i Almeria och Roquetas ett antal gånger även haft grabbarna med oss. Vi åkte dit ett antal gånger på den tiden vi spelade golf. Där finns ju många härliga banor och grabbarna trivdes väldigt bra där, för det fanns lite att göra på övrig tid. Vi trivdes mycket bra där. Att det är en massa odlingsmaterial ovanför och omkring. Det är som hela landskapet vore inplastat. Men där växer ju mycket gott. Både frukt och grönsaker och blommor. På marknaden hittar man ju mycket gott. Ni verkar ha det skönt trots blåsten. Njut bara. Kram 3 M

    • Idag var det marknad och vi cyklade iväg till den, och det blev ca 1,5 mil tur och retur. Det blev Tapas på hemvägen, och vi var inte hemma vid husbilen förrän vid 15,00, därefter blev det musik och vin på trottoaren…..trevlig em…..

  2. Så trevligt ni har det på era färder söderut,vi hade oxå underbart värre på Gr.Canaria
    men så kallt o komma hem igen !!! Kunde vart kvar 3 veckor till…….
    Men hoppas på vårvärme här snart och Husbilsturer !!!!

    Ha det gott…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s