Mot Tanger via Rabat

Nu lämnar vi Mohammedia, och drar norrut. Vi åker motorvägen, men  tar av och åker genom Rabat.

Skummet ryker

Skummet ryker på stranden som vi nu lämnar….

Ocean Blue har varit en trevlig camping, men som vi nu lämnar för att åka mot Tanger.

Fin strand vid Ocean Blue

Den fina stranden vid Ocean Blue…..

Tog en sista promenad innan vi lämnade området. Vågorna hade avtagit och havet hade blivit lite lugnare.

Båtar ligger ute på redden

Båtar ligger ute på redden….

och det är förståligt eftersom det finns Industrier, oljeraffinaderier och livsmedelsindustri i staden. Den är också en fin badort.

Flera båtar på redden

Flera båtar på redden som väntar på sin tur………..

Dessa kakatusar växte som en gräsmatta på stranden……….

……..men vi kommer till mera kaktusar, framför allt i Almerimar. När vi passerade där i fjol så blommade de med flera olika färger.

Ut och rulla igen....

Ut och rulla igen….

…….och efter vägen så blommar mimosan, men den är inte riktigt knallgul, utan lite senapsgul, kanske en annan sort. Men det är stora träd inte buskar.

Kor utmed motorvägen.....

Kor utmed motorvägen…..

Nu har vi kommit till landsbygden. Här ser vi inte så mycket får, utan här härjar korna med sina kofösare, antingen är det kvinnor eller pojkar som ser till att korna håller sig inom sina områden.

Kvinnor utmed motorvägen.......

Kvinnor utmed motorvägen…….

Dessa kvinnor efter motorvägen, vad gör de där? Människorna springer huller om buller på motorvägen, tur att inte trafiken är så livlig.

Mimosaträd

Mimosaträd

Träden är mycket gulare i verkligheten.

Idrottshall

Idrottshall

Många fina byggnader när man kommer in i städerna, till skillnad mot landsbygden.

nnnnnnnn

Det kan vara vilken storstad som helst, när man jämför olika städer.

Arbetare som putsar muren

Arbetare som putsar muren

Paraboler ser man på slott och koja. Skulle vara intressant att få komma in i ett hem och se hur det ser ut, kanske finns det ingen TV, utan parabolen bara en symbol för status.

Affär i Rabat

Herraffär i Rabat

Mycket folk och mycket trafik

Mycket folk och mycket trafik

I Rabat såg vi nästan inga kaftaner, utan här var man väldigt västerländsk. Här fanns affärer som Chanel, Nike och alla de andra kända märken.

Fin rälsbuss

Fint tåg

Ett modernt lokaltåg, kontrasterna är så stora, så man blir förvånad när man ser något som för oss är normalt.

Bouganvilla efter motorvägen

Bouganvilla efter motorvägen

Bouganvillan är för mig Spanien, och den är en kär blomma, nästan som tulpaner. 

Blommigt efter vägen

Blommigt efter vägen

Små gula blommor efter vägen, otroligt fint…….

Bokskog?

Bokskog?

Stundtals så ser det ut som om vi är i Norden, grönt och fint.

Röd jord

Röd jord

Nu börjar vi närma oss, den röda jorden är typisk för den sträckan söder om Tanger.

Trädgårsstolar

Trädgårsstolar

Ja så ligger vi efter en hög lastad bil igen. Detta är vita platsstolar, kanske är de på väg till Europa. Vi kör om, tycker inte om att ligga bakom, ser inte så säkert ut.

Buss med öppen motorhuv

Buss med öppen motorhuv

Den här bussen körde med öppen motorhuv, om han gjorde det medvetet eller hade glömt den, det får vi aldrig reda på.

Kvinnor som väntar på att få gå över motorvägen

Kvinnor som väntar på att få gå över motorvägen

Här står kvinnorna och spanar efter bilar, för att ta sig över motorvägen. Var de bor kan vi inte se, för det finns inga hus eller by i närheten.

Mycket regnvtten...

Mycket regnvatten…

Att det har regnat mycket är inte svårt att se, åkrarna står under vatten. Men djuren går i all sköns ro och betar.

Kor på bete

Kor på bete……

Vi kan ju hoppas att värmen kommer, så att gräset blir grönt och saftigt.

Röd jord

Röd jord

Den här röda jorden finns söder om Tanger, och är väldig fin.

Tjusigt hus efter vägen

Tjusigt hus efter vägen

Ödsligt

Ödsligt

Motorvägar är ju aldrig roliga att köra, men nödvändigt i vissa fall. Nu skulle det bli dåligt väder och då gäller motorvägar.

Närmar oss Tanger

Vi närmar oss Tanger…….

….som är en av Marockos största städer och beräknas ha ca 800 000 inv.

Nu är vi i Tanger

Nu har vi kommit till Tanger och nu vill vi hitta campingen. Efter lite letande så hittar vi den. 

Hamnpromenaden i Tanger

Hamnpromenaden i Tanger

Regn, blåst och klockan är mycket, tur att vi hittade campingen.

Fin utsikt från restaurangen

Men ojoj, hur skall vi ta oss upp för den backen? Maken gick upp och kollade om vi kunde köra upp. Jo det gick, kompisarna körde före. vi väntade en stund tills de var uppe. Nu var det vår tur, så brant och snäva kurvor, så hjulen gick i spinn, det är inte kul. Vi är så baktunga, detta är det värsta jag vet……….nu blir det nya däck………..

Nu är vi både trötta och utsvultna, så nu får det bli restaurangbesök. Det fanns en uppe på höjden, nu blev det klättring upp igen. Men det var värt mödan. Utsikten var magnifik och maten utsökt.  I morgon är en annan dag. Det skall regna i natt, får se hur vi skall ta oss ner i morgon. 

Restaurangen

Restaurangen

En väldigt trevlig restaurang med öppen spis och fin atmosfär.

Tajin med kyckling

Detta är vår sista kväll tillsammans I Maroco, med våra kompisar på ett tag. Vi har tillbringat sex veckor tillsammans i ur och skur. Ibland har vi ätit tillsammans, ibland har vi inte umgåtts alls. Ibland har vi spelat spel, ibland har vi varit för oss själva, och haft lite egen tid. Allt har fungerat förträffligt. Vi har inte tagit till knytnävarna och inte har vi svurit till varandra heller ………vi har inte varit så tajta……..kanske därför har det gått så bra.

 Maggan och Ingemar!  för en trevlig vistelse tillsammans med Er!  Vi ses säkert på väg norrut och Norden så småningom.

 

13 thoughts on “Mot Tanger via Rabat

 1. precis så ska det vara……alla ska få ha sin frihet och ingen ska känna att ……….JAG MÅSTE……
  kul att ni hade det trevligt, ta det nu försiktigt hem!!

 2. Tack för eran fina Marocko berättelse med spännande bilder till.
  Det är precis så som du skriver, man ska kunna ge varandra utrymme när man reser så ihop under längre tid. Vi har också underbara vänner, som vi rullar ihop med ibland och vi delar också på oss och sedan ses vi igen, det är härligt.
  Kram och fortsatt trevlig färd.

  • Tack för att Du tittade in! Och tack för att Ni följt oss på resan……nu åker vi upp genom Europa och hem till Norden, som vi hoppas har fått lite värme, och att snön har smält.

   Många kramar till Er där uppe!

 3. Fint att se era härliga bilder. Vi har flera gånger talat om att ha sällskap med någon annan och det skulle fungera om var och en får ha sin frihet, precis som du beskriver. Att hänga ihop hela tiden skulle jag nog inte klara av, men att stå på samma ställe emellanåt, äta ihop ibland och göra egna utfärder för att sedan träffas igen, är ju det ultimata.
  Visst jag – välkommen tillbaka till Europa! :)

  • Det är inte fel att åka två bilar, bara man vet förutsättningarna och värnar om sin ”egen” tid, så är det ju det ultimata som Du säger……Känns bra att komma ”hem”…..

 4. Tänk att det blev hela 6 veckor som ni åkte runt i Marocko. Förstår att ni haft det helt underbart tillsammans på helt rätt premisser. Gäller att inte trampa på varandra hela tiden utan ge lite space i lagom doser. Men det är ju också skönt och tryggt att ha varandra när man är ute på sådana äventyr som ni har varit. Men himmel så de packar bilarna, förstår att det inte är kul att ligga bakom en sådan. Förstår att det skall bli skönt att komma tillbaka till ”civilisationen” eller det lite mer normala. Stanna ett tag till i södern. Det är jättekallt och ska komma mer snö. Inget att åka hem till ännu. Ta det bara lugnt och invänta lite värme. Annars blir det rena chocken. Men välkomna till Europa igen. Kramar 3 M

  • Ja tiden går fort när man har kul. Allting har varit i lagom propotioner, har inte kunnat vara bättre. Samtidigt som vi har haft tryggheten i varandra. Bilarna har varit än värre, har inte hunnit med kameran jämnt. Ja, nu har vi kommit till civilisationen igen, och det märks på trafiken och på att det finns mindre skräp, men det märks också på trängsel av människor, sådan skillnad.
   Ska jag ta upp Er ur fickorna? eller vill Ni följa med ett tag till? Synd att Ni inte kunde vara vår guide, jag hörde inget hojtande. Ibland önskade jag att Ni hade ”puffat” på mig och berättat lite av vad Ni har upplevt i Marocko, men det får komma i efterhand. Känns skönt att vara i Europa igen……

   • Vi hänger med ett tag till, gärna om det går bra. Vi har försökt att vara lite försiktiga. Vi ville ju inte att ni skulle kasta av oss. Det var nog inte så mycket att berätta, det var sig väldigt likt, åtminstone i de små byarna och människorna. Det är konstigt att de inte är det minsta rädda om sig. Men Allah skyddar dem ju jämt, säger de. Både när de kör bil som dårar och när de springer på motorvägen.
    Vi vill gärna stanna där i värmen för här härjar inte på något sätt den globala uppvärmningen, snarare den globala avkylningen och en ny istid. Det är riktigt svinkallt och skall komma mera snö. Det är ju riktigt vidrigt och tröttande. Dessutom är det kallt i Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike också så vi avvaktar med resa söderut. Men snart så hoppas även vi. Ha det riktigt gott och kramar 3 M

 5. Det har varit spännande att följ er resa i Marocko, fantastiskt med en del innevånare som lever i 2000 talets teknik och andra som lever kanske mer som vi på 1800 talet. Trafikkulturen är ju onekligen lite annorlunda. Väkomna hem till Europa. Hoppas vi ses i sommar.

  • Ja det har varit en fantastisk resa, en kultur så annorlunda än vår. Trafiken ska vi inte tala om. Det finns inga trafikregler………Vi ses i sommar, om vi inte ses i Holland……….

   Kram till Er båda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s