Nu är vi på väg ………..

Idag tisdag körde vi ombord på färjan till Tanger, och vi var inte ensamma, men det var inte många husbilar ombord.

Färjeläget i Algeciras

Färjeläget i Algeciras

Det var en hel del hemvändande marockaner som hade hela sina bohag på bilen. Förstår inte att det tillåtit att köra med sådan last på taket.

Hemvändande marockaner

Hemvändande marockaner

Cyklar, barnvagnar och kylskåp

Cyklar, barnvagnar och kylskåp såg vi på taken 

Färjan tog ca 1 tim och 45 min. Men innan vi kunde köra ut från polis och tull, så hade maken sprungit fram och tillbaka mellan olika hytter, där det satt poliser och tullare. Först in i fållan tillsammans med några andra husbilar. Där satt vi medan marockanerna åkte nästan rakt igenom. Till slut gick maken ut till en tjänsteman i uniform och frågade, men blev hänvisad till annan lucka. Så här höll det på i ca 45 minuter. Denna förklaring är den kortare varianten……..

Ännu en kontroll

Ännu en kontroll

När vi väl var ute ur området, stannade vi till i Gare Maritime för att växla lite pengar. Därefter fortsatte vi ut på motorvägen mot Larache, som var dagens mål.

Gröna sluttningar, men inga odlingar

Gröna sluttningar, men inga odlingar

Nu åke vi motorvägen utefter ett böljande landskap som var mycket grönt. Där fåraherdar, många  kor och människor gick och plockade allehanda saker. Vad de plockade efter vägen fick ingen uppfattning om.

Uppdämmningar för att ta vara på regnet

Uppdämmningar för att ta vara på regnet, fint mönster

Det här är uppmurade rännor för att samla vatten, som sedan rinner ner till en cistern.

Överlastad bil

Överlastad bil

Den här bilen vågade vi inte ligga bakom, utan vi körde fort förbi. Många bilar hade sådana laster. Dessa fullastade bilar har vi också sett på solkusten, och vägen mot Algeciras. Många är gästarbetare som åker hem från Europa.

Här går det lite lugnare tillväga

Efter att ha svängt av från motorvägen så anlände vi till Larache.

En ställplats som man bara stannar en natt på. Mycket folk på lekplatsen bredvid, och ca 10 husbilar som stod uppställda.

Arbetande kvinnor

På morgonen fortsatte vi ut på motorvägen igen, och nya upplevelser. Detta är plast som de binder upp en bit, för att släppa in luft på planteringarna. Vad det är under plasten vet vi inte. Det är mest kvinnor som är ute på fälten.

Kaktusar

Kaktusar

Kaktusarna bilder häck eller stängsel för djur och människor.

Här plockas det potatis

Kåkstäder

Kåkstäder finns överallt i världen. Bara i olika benämningar. I Rio de Janeiro (var där i början på 90-talet) på höjderna mot Copacabana ligger Favela, där klättrar ”husen” på sluttningarna. De här såg ut likadant.

Ett hus för övernattning

Ett hus för övernattning

 Här övernattar fåraherden. Sådana här boningar såg vi överallt efter vägen.

Mohammedia

Här klättrar staden Mohammedia uppför sluttningarna, och nu närmar vi oss campingen, så vi kör av motorvägen och kör tillbaka några kilometrar.

Tjusiga hus

Lite skillnad på hus, detta är de finaste hus vi hittils sett.

Här kommer vi in till Mohammedia

Utmed vägen till campingen säljs det allehanda frukt och grönt, bl a potatis.

Ibland undrar man vart man är på väg

Nu är vi snart framme, men vi funderade länge innan vi gav oss ut på denna lerväg.

Här forsar Atlanten in

Vi har kommit närmare havet och vågorna går höga.

Kohäger

Kohäger

Kohägrar fanns det gått om på campingplatser och på åkrar och ängar.

Denna promenerade på gräsmattan utanför husbilen.

Vi installerar oss på campingen och sätter oss ute och tittar på några män som spelar Boule. De spelar på gruset som går mellan uppställningsplatserna, så vi sitter på första parkett. De tyckte vi var trevliga åhörare, när vi klappade och tjoade och berömde bra spel. Så de kom och bjöd oss på myntha te. Jag hade läst om teet, och hur det serverades med en lång stråle för att tillsätta syre och få bättre smak, och det såg värdigt proffsigt ut. Och det var gott, lite sött kanske men välsmakande. De kallade myntha teet för ”Marockansk wiskey”

Framåt sex-tiden började de bli lite kyligt så då kröp vi in  i vår ”bubbla” för att åta och titta på lite nyheter.

Rufus du kan komma fram nu, för nu är vi Afrika

14 thoughts on “Nu är vi på väg ………..

 1. Det ser lite mer primitivt ut jämfört med Spanien o Portugal. Hur går det med språket? Det är väl Franska som gäller. Fast man kommer kanske långt med tecken och gott humör också.
  E tycker det ser lite äventyrligt ut.
  Ha det gött.
  Konstigt att jag inte får avisering via min epostadress.

  • Ja, det är primitivt kan man säga…maken talar franska, men en del talar hjälpligt engelska också. Jaa, jag kan använda både fötter och armar. Jag skulle köpa skinka så jag klappade mig på rumpan och de förstod…..Kram till Er och hälsa makan! Skall tala med maken om aviseringen, han kanske kan hjälpa……

 2. Snacka om andra seder och bruk. Inte så konstigt kanske heller med den skillnad det är mellan fattiga och rika. Inte så konstigt att många av dem hellre åker till andra länder för att söka lyckan. Det är mycket att ta in, men som vi sa till Maggan det är konstigt att så sig så lukt fast det är så länge sedan man var där. Parabolerna var inte lika många på den tiden vi var där, men fattiga var det då också. Vissa saker ändras bara inte. Men fortsätt med er upptäckarglädje, vi kommer att vara med hela tiden! Kramar 3 M

  • Tack, ni skulle varit med idag, vet inte om ni varit i Marrakech och soukerna, vilken upplevelse. Har varit i Rio och Istanbul och deras bazarer, men det går inte att jämföra…..önskar att alla fick uppleva denna handel och puls. Det är puls i NY också, men vilken skillnad…….tack för att ni tittade in!

 3. Det ser annorlunda ut redan… Men det ska verkligen bli kul att följa Afrikavistelsen. Ta det försiktigt så hörs vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s