Busstur till den ”Vita Staden”

Undrar om det blir sämre väder

Dessa gröna häckar med sina röda bär, finns överallt och är väldigt fina.

Marknadsplatsen i Fuengirola

Här står vi på marknadsplatsen i Fuengirola

Här står vi väldigt fint i centrala Fuengirola, och idag gick vi ner till busstationen för att ta bussen upp till Mijas. Vi brukar göra ett besök där när vi är här nere.

Fina bussar, riktiga flygstolar

Fina bussar, riktiga flygstolar

Vägen upp var krokig med fin utsikt. Efter ca en halv timme var vi framme i den vita staden.

Många vita städer i Spanien

Mijas en av de många vita städerna

Mijas Pueblo är en av Andalusiens berömda vita städer och en stor turistattraktion, känd bl.a. för sin åsnetaxi. Staden ligger 428 meter över havet och har en hänförande utsikt över en stor del av Costa del sol. Vid klart väder kan man se Gibraltarafrikanska kusten och Atlasbergen. Efter att ha ätit lunch, så var det dags för promenad runt staden. 

Fina uteserveringar

Fina uteserveringar

Smala gemytliga gränder

Smala gemytliga gränder

Raviner fanns det gått om

Raviner fanns det gått om

Här poserar maken på en balkong som hänger ut över ravinen. Här forsar vattnet ur berget, säkert fint vatten. Boende i Fuengirola åker upp till Mijas för att hämta fint källvatten.

Ser ni guldfiskarna?

Ser ni guldfiskarna?

Utsikt över dalen mot havet

Utsikt över dalen mot havet

Åsnetaxi fanns det också gott om

Åsne/hästtaxi fanns det också gott om

Klättrare

Klättrare

Några klättrare hade gjort sig i ordning för att klättra på den lodräta väggen. Vi följde dem en bit på vägen, och det såg ut att gå bra.

Tjurfäktningsarenan

Vi utgick ifrån tjurfäktningsarenan och snart var vi tillbaka dit och den långa promenaden var till ända. Nu återstod bara en öl i väntan på bussen, som skulle ta oss tillbaka till Fuengirola.

Stol med hatt

Stol med hatt

Denna ”staty” står i rondellen på marknadsplatsen i Fuengirola 

På trötta fötter och mycket nöjda satte vi oss på bussen hem. 

12 thoughts on “Busstur till den ”Vita Staden”

 1. Lika fina bilder som Maggan. Och ändå lite annorlunda. Tyckte mycket om bilden av ”åsne/hästtaxierna”……….. kan man kalla dom så i pluralis, det ser lite konstigt ut…….man är ju van att säga taxibilar så det kanske blir taxiåsnor/hästar då.

 2. Hej, Ja vi är ju på samma resa och då blir objekten lika. Men Maggan är ju först ut, så jag få välja bilder efter henne, annars blir det ju lika och det är inte roligt. Lite knepigt blir det i pluralis…..kanske någon som vet?

 3. Det spelar ingen roll att vi sett Maggans bilder. Du skildrar ändå på ditt sätt och det blir ett helt nytt reportage och en ny resa för oss, vilken vi gärna hänger med på. Det är ju kul att göra sådana här utflykter och ta bussen dit som man inte kommer fram med husbilen. Den där ravinen med klättrarna såg spännande ut, jag hade säkert fått svindel, eftersom jag har svårt för höjder. Här har idag varit strålande sol men riktigt bitande kallt. Drar nog hellre med er på resan. Sitter vi fortfarande i fickan? Ha det riktigt gott! Kramar 3 M

 4. Ja, ni är kvar i fickan, men nu vet jag inte …..när vi kommer till lite varmare trakter, så vet jag inte om jag har några fickor överhuvud taget, då blir det lättare kläder. När vi var på marknaden så tyckte jag det rörde sig i fickan, tror att ni ville komma ut. Jag vågade inte öppna, då hade ni säkert hoppat ut, och då hade jag inte hittat er igen.

  Kram till Er!

  • Ja tänk när det blir marocanska namn på platserna, då vet jag inte om jag kan hålla isär dem…….än mindre stava dem.

   Det blev en tapas efter halva cykelturen i dag.

   Ha’ de’

 5. Tack för fina bilder från Mijas! Det är många år sedan jag var där. Då var det en betydligt smalare väg. Nu är ni väl på väg mot nya äventyr i Afrika. Ha det riktigt skönt och hälsa resesällskapet!

  • Hej på Er, ja vi brukar besöka Mijas varje gång vi är nere på kusten, och det förändras varje gång vi är där. Nu står vi i Algeciras och har köpt biljett till morgondagens överfärd. Skall bli spännande.
   Vi hälsar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s