1:a advent – Alagoa – Mazagon

Idag lördag bröt vi upp från gänget och rullade iväg mot nya äventyr, denna gång var målet Alagoa.

Här står gänget och vinkar adjö……..tills vi ses nästa gång

                         En rondell, denna i Albufeira

                                            Ännu en rondell

DSC_0014

Maken fick tvärbromsa för att köpa en säck apelsiner……….såååååååååå goda

                              Rondell

DSC_0031Nu har vi anlänt till Alagoa och där stod många bilar, och en hel del svenskar.

DSC_0026

                Den välbekanta bryggan ut till stranden…..

DSC_0030

   En tom strand, undrar hur den ser ut i augusti månad?

Idag är det 1:a advent och vi hade Inger & Ingemar till våra grannar, så självklart drack vi glögg, pepparkakor och grönmögelost tillsammans. Allt var medhavt från Svedala.

Idag gjorde vi oss färdiga och fortsatte till  Castro Marim samt till i Via Real. Där var säkert ca 100 bilar. Därefter fortsatte vi över bron och in i Spanien.

DSC_0058

          Bron över Rio Guadiana, pampig

Sedan var det dags för diesel samt att fyllla gasol.

Den hör rondellen föreställer nån’ sorts fisk……….vet ej vad?

Vi åkte in till en Repsol tapp för att tanka och mötte hönan Agda, efter en stund så uppenbarade sig en tupp som spatserade som om ingenting hade hänt. 

Hönan Adga

Tuppen Egon

”Spring inte så fort, vänta på mig Egon”———

Efter att ha tankat och schasat undan alla hönorna åkte vi vidare. Vi tog en avstickare ner till El Rompido och Nuevo Portil, där vi hade varit och spelat golf för ett antal år sedan. Allt var sig likt.

DSC_0071

På vägen från El Rompido till Huelva såg vi många storkbon

                                                     Hamnen i Mazagon

Nu har vi kommit till Mazagon och hamnen. Här ligger vi i natt och fortsätter i morgon.

Adventspynt i bilen

Första ljuset är tänt i vår adventstake, och Rufus har fått på sig tomteluvan.

Vi hörs!

images (13)

16 thoughts on “1:a advent – Alagoa – Mazagon

 1. Så fina bilder och det kändes, lite hemlängtan, till Nuevo Portil. Jag vet ju att ni längtar hem till -Sverige och barn och barnbarn. Men här är kallt, riktigt kallt och det känns jobbigt in i märgen. Temperaturen har liksom fastnat på -10 gr, och vi längtar tillbaka till värmen . Kram Laila och Lasse och var rädda om er!

  • Tjenare, nu har vi förflyttat oss till Solkusten via Sevilla och Malaga, och befinner oss i Benalmadena. Vi står mitt i smeten alldeles intill stranden, men det blåser idag och är 16 grader och sol, så det är bättre än ni har det hemma. Kram till Er båda

 2. Vad fint ni har det i bilen och ill och med Rufus har blivit dekorerad. Skulle absolut inte ha haft några problem med att fira advent där nere tillsammans med er. Betydligt skönare än vi har det här. Vi orkade inte skotta allt igår utan grabben kom hem och hjälpte oss. Det har snöat oavbrutet i 2 1/2 dag. Blääh. Vi har inte mer än ca 4-5 grader kallt, men det räcker. Men snart går det mot ljusare tider, tack och lov. Ha det så skönt och många kramar från oss. 3 M

  • Hej på Er, jaaa, det hade varit trevligt att ha er i vårt sällskap. Men nu är det som det är, vi ser framemot sommaren i stället, då vi kan träffas. Vi fick ett kort från vår granne igår, hon hade skottat för oss, så att vi kan komma in i huset. Kallt är det oxå, men det är fint med snö och några minusgrader. Varma kramar från oss!

 3. Oj har ni redan hamnat i Spanien, längta inte hem, här är det ganska mycket snö och kallt, men Anders braskade så då ska väl julen slaska, enligt bondepraktikan. Fördelen är att vädergudarna förväntas röja snön, men till dess får man skotta som vanligt.
  Vi blir mer o mer sugna på att dra iväg, när man ser era bilder och berättelser, vi får dock ge oss till tåls till slutet mars början april men då drar vi.
  Ha det gött, förstår att ni kommer hem till jul, för att ta hand om de närmaste. Välkomna säger vi.

  • Hej på Er, Tack för att Ni tittar in och läser, det är alltid roligt när Ni skriver några rader till oss. I nästa vecka flyger vi hem till snö och kyla, men det är fint oxå när snön får ligga. Kram till Er båda!

 4. Hörde att ni var nästan hemma och ville hälsa er välkomna hem! Skönt att grannen har kittat åt er, så ni slipper att börja med det. Sköt nu om er och ha det så skönt i alla helger framöver. Har precis lämnat av Mats på sjukhuset där de skall fixa till hans ljumskbråck. Det görs som dagkirurgi och jag får hämta honom efter lunch, tack och lov. Nu blir det bra, skönt för honom. Vi hörs kanske, men ha det så bra! Kramar 3 M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s