Ställplatsen Galé med golf

Vi står fortfarande kvar på ställplatsen i Galé, fin och lagom stor. Den drivs av ett ungt par som går en runda varje kväll, och hälsar på och frågar om allt är ok. I går kom de båda två och överlämnade hemmagjord marmelad som de bar i en fin korg och delade ut till alla på ställplatsen.

Utsikt från en cykeltur

Vi tog en cykeltur in till golfbanan och passade samtidigt på att boka tid. 

Rondellen in till golfbanan

Vi bokade tid till torsdagen, eftersom det såg ut att bli en solig och fin dag.

Detta konstverk stod utanför ett galleri på väg till Galé

Det blev en Sequence kväll hos grannarna René och Janne en kväll. Jag och Janne förlorade, så det blir säkert revansch.

Sequence hos René och Janne

Så var det då dags att åka och spela golf. Vi fick gå tillsammans med ett par från Nordirland och vi hade en trevlig runda.

Ute på golfbanan

Koncentration

Efter golf och dusch så bar det iväg tillbaka till ställplatsen för lite ombyte. Vi hade bestämt att gå ut och äta ikväll. De har en fin restaurang uppe i byn som skall ha god mat.

Mycket vatten och många fåglar på golfbanan

Det blev en helkväll med hela menyen. Oh, så gott att sätta sig till dukat bord med fin service, god mat och gott vin. Med bara ett par hundra meter att gå tillbaka till husbilen, så kändes det skönt att komma hem. Golfen gick så där, man kan kanske inte vänta sig bättre resultat, när man inte har hållit i klubborna sedan september månad. Nöjd ändå.

På lördag fortsätter vi österut mot Albufeira.

Vi hörs!

19 thoughts on “Ställplatsen Galé med golf

 1. Ni har det så skönt som ni förtjänar. Det var väl skönt att sätta sig vid dukat bord och få allt serverat. Kan föreställa oss att det känns i en och annan muskel om ni inte spelat sedan några månader. Men du vet vad som gäller, gör det ont någonstans är det bara att fortsätta att träna mer. Fortsätt ha det skönt och en skön helg! Kramar 3 M

 2. Oj vad ”sjuka” vi blir när vi läser om er resa i höst. Så mycket ni fått uppleva under denna tur. Nästa höst är det vår tur att åka på övervintringsresa ner till Portugal och Spanien och det ser vi verkligen fram emot.
  Tack för alla fina tips vi får av er inför vår resa nästa år !!
  Vi har inte varit i Albufeira sedan början på 90-talet, men då hade vi en favoritrestaurang där som låg direkt ovanför (100 meter) den lilla stranden i centrum. Restaurangens namn var ”A Ruina”. Den var i första hand känd för sina enorma grillade sjötungor dom serverade och i andra hand för sina underbara ”Cataplana”. Finns både med olika sorters fisk + små musslor och med fläskfilé + små musslor. Rätter som tillagas i en primitiv tryckkokare.
  Om ni har tid över i Albufeira, så kolla gärna upp om denna trevliga restaurang finns kvar i samma ”skepnad” som för 20 år sedan !
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  • Hej, ja det skall vi göra. Vi tar cyklarna och trampar ner till strandpromenaden och kollar. Rapport kommer….kommer från fiskaffären och har köpt 1 kg gambas, blir fina till förrätten….Trevlig kväll!

   • Gambas, nu vattnas det i munnen på oss !
    Såna köper vi också då och då och njuter i fulla drag, som dom är eller med någon sås till.
    PS. Glömde skriva att Restaurang ”A Ruina” ligger intill den lilla stranden i gamla centrum strax intill och något ovanför ett torg. Hoppas att denna restaurang finns kvar än idag !

 3. Ja vad säger man,lev livet för det går aldrig i Repris för oss !!! Underbart ser det ju ut att vara
  i Portugal,tror nog att det är bättre att vara där med Husbil än i Spanien kanske !!!!
  Ha en fin helg o tat lugnt med golfen…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s