Alvor – Portimão

Födelsedagar – Oväder

Nu har vi kommit till Alvor, ett fint fiskeläge inte långt från Portimão.

På cykeltur i Portimão

Vi hade fått sällskap av två andra husbilar och en tredje var på väg. Nu ställde vi oss i ett ”U” för att få skydd för vinden, för det blåste ganska mycket.

I dag tog vi en cykeltur in till Potimão, en tur på ca två mil tur och retur.

Strandpromenaden

Strandpromenaden

Ett träd som jag undrade över?

Bark/löv från trädet

Ovanstående löv/bark – de låg som små ormar under trädet, och de satt som stora klasar uppe i trädet. Jag har aldrig sett något sådant träd tidigare. Är det någon som vet? Jag såg trädet inne i Portimão.

Tapas – time

Portimão

Efter lunchen var det dags att vända styret hemåt. Men vi var tvungna att handla lite mat, att ta med hem också, så vi fyllde våra cykelväskor med mat och vände hemåt.

Lite tilltugg på födelsedagen………

Idag hade undertecknad födelsedag, och till lunch blev det lite skumpa med tilltugg innan grillningen skulle äga rum.

Här osar det grill………..

Grillafton

Vi satt ute länge den kvällen. Vi fick hämta plädar att vira in oss i, men vilken trevlig födelsedag. Tack alla som gjorde den trevlig! Det blev en dans också innan kvällen var till ända. Vi hade ju musikanter i gänget.

I morgon är det ytterligare födelsedag för en av våra vänner, och vi drar till Portimão, eftersom det skulle bli regn. Vi står på en plan som kan bli väldig sölig, så vi ville stå på asfalt. Och tur var det, skulle det visa sig…….

Vi handlade på vägen och sammanstrålade med våra kompisar som redan hade anlänt. På kvällen var vi inbjudna till födelsedagsbarnet på lite tillugg och gott att dricka.

Översvämning

I natt har det blåst ordentligt, och frampå dagen så kom ovädret. Vet inte om jag sett och upplevt så mycket regn. Vid lite uppehåll så såg det ut så här utanför bilen. Här är det grus och sand men vi står på asfalt, som tur är. Hela dagen tillbringade vi inne i bilen. Det gick inte att vistas ute. Regn, åska och blåst, det small och det gungade ordentligt i bilen. Tjejen från receptionen kom och meddelade att det skulle bli oväder i natt, så det var bäst att vi tog in stolar och annat löst. Hon berättade också att det hade varit riktigt busväder uppe i Silves.

I morgon tänker vi åka upp till Silves.

Håll i hatten!

4 thoughts on “Alvor – Portimão

  1. jag vet inte heller vad det är för träd men det är frökapslar du ser i och under trädet, det påminner lite om ett träd en god vän till oss har. Samma stora frökapslar. Det blommar med stora gula blommor som ser ut som hortensia fast i ett träd och med fel färg. Jag ska söka rätt på bilderna och lägga det på min blogg så du kan se.

  2. Så härlig födelsedag du fick! Grattis och jättekramar från oss. Det var skönt att höra att ni var oskadda och att ni inte hade råkat ut för något elände. Fick besked av Maggan, vilket vi var ordentligt glada för eftersom vi hade varit oroliga och tänkt mycket på er. Skönt att veta att allt var väl. Vad härligt att sitta ute och ha det så skönt sent i november. Blir lite avis faktiskt, men är glada för er skull. Kramar 3 M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s