Covelo – Italien

Måndagen 26 september – 28 september

Vi startade från Füssen vid 11,30 tiden och ut på väg 179 mot Fernpass.


Här stannade vi för att titta på utsikten, vilken var fantastisk. Vi var 1215 m ö h

Fortsatte mot Landeck och stannade söder om stan’ för lunch. Vi fortsatte genom Österike och hade tittat ut en ställplats några mil innan Merano. Vi hittade ingen ställplats, i stället

hittade vi en camping som hette Lasch. Det måste ha varit en fem-stjärnig sådan, för oj vad det var fint. Vi kom ganska sent så det blev bara en dusch och lite mat, och sedan i säng. 


tisdag morgon hade vi fått besök av en liten varelse som hoppade runt inne i bilen. Han ville ha mat. Han var säkert fullmatad av alla campare, för han såg välmående ut.


Linbanan gick över våra huvuden på campingen

Det är skördetiden i dessa trakter. Det är äppelåkrar utefter hela vägen. Och alla möjliga traktorer åker på vägarna, så det gäller att inte ha bråttom.

Var tvungen att stanna och köpa lite frukt av farbrorn som stod utefter vägen och sålde allehanda frukter.

    
Efter diverse morgonbestyr så startade vi på fm mot Bolzano. Stannade för lunch på en rastplats i närheten av Madonna di Campiglio, där var vi välkomna.

 väster om Trento, 31 gr ute.

Nu åker vi längs sjön Lago di Toblino. Fantastiskt fint utefter vägen. Maken kan inte stanna var som helst när jag ropar. Så det får bli bilder genom bilfönstret, vilket inte är detsamma. Men jag skall försöka ………..

Vi valde att åka västra sidan på Gardasjön, eftersom vi skulle åka västerut mot Lago di Iseo. Jag vet  inte hur många tunnlar vi åkte igenom vi beräknar att det var mellan 20-30 st, så det blev inte så mycket fotograferat. 

På eftermiddagen kom vi fram till vår camping som vi hade fått rekommenderat av ett par från Holland, campingen Covelo intill sjön Iseo Den kanske inte är fem-sjärnig men så fint vi står.  

Så här nära stranden står vi, med egen badstege och en liten gräsmatta.  Många tyskar och holländare men inga svenskar. 


Samtidigt som maken tog ett kvällsdopp, så var det en fiskare som var ute och vittjade sina nät………..jag undrar om han fick något?

  Svanen vaktade badstegen så jag fick vänta tills den hade simmat en bit bort. Den fräste så jag vågade inte gå ner.


Jaa, här är vi nu och vi tänker stanna några dagar, få se hur länge, beror på vädret. Sitter ute i 20 grader och kl är 22,15 och maken tittar på sporten.

Vi är många som sitter ute i värmen med ljus och lyktor på borden.
 

  Ha det så bra tills vi hörs igen!

 


4 thoughts on “Covelo – Italien

  1. Vi följer er resa genom Europa och är såå avundsjuka på hur bra ni har det!!! På söndag skall vi spela en partävling på Lundsbrunn……längtar ni hem nu??? Kram Laila och Lasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s