Svamp – mycket svamp

Lördagen 10 september – söndagen 18 september

Idag lördag skulle jag lära mig lite mer om min nya kamera. Jag skulle gå på Nikon kurs i Göteborg.

Det blev mycket att lära och försöka komma ihåg. Vi var ca 100 personer som hade olika kameror, men jag lärde mig allt något i alla fall.

Sedan bar det iväg till Lundsbrunn och lite golf och städning av bilen. 

Söndagen vände vi ut och in på bilen, hann precis plocka in mattor och sängkläder innan regnet kom.

Måndagen gick maken 9-hål, själv stannade jag kvar i bilen eftersom det blåste och det skulle komma regn på eftermiddagen. Jag går inte ut i regn och spelar golf om jag får bestämma.

Tisdagen åkte vi till Herrljunga och lämnade av lite saker,  samt hämtade stövlar eftersom vi skulle plocka svamp till helgen. Efter att ha lämpat av lite tunga prylar t ex gasolflaska och våra golfvagnar, så åkte vi till våra vänner i Vårgårda. Ett kärt återseende. Vi hade besökt dem i Torrevieja i deras hus, samt varit ute och ätit tillsammans med några andra övervintrande svenskar. Nu är inte våra vänner från Vårgårda några nybörjare, utan har bott där i 10-15 år. Vi stannade kvar på deras tomt till dagen därpå.

Onsdagen åkte vi till Göteborg för att hämta post och övernattade i Torslanda – Lagunen. Barn och barnbarn kom och hälsade på.

Torsdagen skulle vi handla lite. Så vi åkte till Backaplan där maken gjorde en del inköp. Därefter åkte vi till Ulricehamn, handlade på Lidl och ställde oss sedan i hamnen där vi åt lunch och sedan styrde vi kosan tvärs över sjön till vännerna på andra sidan. Där övernattade vi på gårdsplanen som vi gjort många gånger tidigare vid våra besök.

Fredagen startade vi färden, mot torpet i skogen, vid 10-tiden. Vi skulle klippa gräset samt sätta upp tältet för eventuellt regn……mycket att stå i. På vägen ut till stugan såg vi ett tranpar som förberedde sig för avfärd mot södern. På eftermiddagen kom bil efter bil, sammanlagt 5 stycken. Vi blev sammanlagt 11 personer som skulle plocka svamp och lingon. Alla var väldigt förväntansfulla. Trodde kanske inte att vi skulle hitta någon svamp. I morgon skulle vi få svar.


Imorgon skall vi försöka hitta svamp.

Klockan 11,30 var det samling för att gå ut i skogen. Efter 2 timmar var samtliga tillbaka för att avnjuta kaffe med dopp. Alla hade korgarna fulla med svamp. 

Så mycket svamp har jag inte sett på en och samma gång. 


När allt var rensat och nästan klart var det dags för värden att tända grillen. Efter maten blev det kyligt och samtliga flyttade in i stugan där järnspisen och den öppna spisen sprakade och gav en varm och mysig atmosfär. 

En oförglömlig helg tillsammans med vänner och bekanta. 

Sammanfattning av helgen blev – 25 liter kantareller -10 liter ”trattisar” och 10-12 liter lingon…med andra ord en lyckad helg.

Tack säger vi till värdparet som anordnat denna svampträff.

Söndagen ängades åt att förvälla och packa alla godsaker. För vår del styrde vi kosan till hamnen i Ulricehamn som vi tycker är en väldig fin ställplats.

Vi hörs och ses!

One thought on “Svamp – mycket svamp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s