Besök hos vänner – Midsommar

Lördagen 18 juni – lördagen 2 juli

Idag lördag hälsade vi på vänner i Nödinge som vi inte hade träffat på hela vintern. Fikade och berättade om vad vi varit med om.

Därefter åkte vi till Skärhamn där vi träffade Elvy & Rune som vi hade umgåtts med i Spanien. Återigen tal om minnen från Spanien.

Visst är kyrkan fin, den är så glad.

Vi tog en promenad ner till hamnen, fint väder och 18 grader.

Söndagen började med regn. Men maken tog en promenad i alla fall in till centrum. Våra vänner åkte vidare, men återkom efter några timmar. Nu blev det Sequence på kvällen. 

måndagen åkte vi ner till Göteborg, eftersom vi skulle vara på Hedins Bil dagen därpå. Vi stannade till för att köpa gas, samt lite shopping i V Frölunda.Vi fortsatte sedan till Sisjön och Brukshundsklubben, där vi fick bevittna väldresserade hundar.

Tisdagsmorgonen åkte vi ner till Hedins Bil, vi var där kl 07,15. När klockan blev 11,30 så konstaterade verkstadskillen att reservdelen inte passade.

Besvikna åkte vi norrut till Ulricehamn där vi skulle möta upp våra vänner som vi skulle fira Midsommar med. 

Vi stannde kvar i Ulricehamn, för att sedan fortsätta norrut dagen därpå.

Onsdagen började med regn och 13 grader. Inget Midsommar väder. På väg till Brevens Bruk passerade vi Granvik norr om Karlsborg naturreservat . Idag var det vår tur att bjuda på middag.

Vi tog en promenad i naturreservatet och hittade många fina områden. Där skulle man kunna göra i ordning några ställplatser. 

 

Färden fortsatte mot Brevens Bruk, där vi skulle fira Midsommar. Natten till idag torsdag har det regnat hela natten. Vi stannade till i Hjo för att inhandla det sista, bl a jordgubbar. Kom till Brevens Bruk vid 15,30 tiden. I dag blev det rökt sik hos våra kompisar. Efter maten blev det en promenad i omgivningen.

Midsommarafton tog vi en cykeltur på ca 1 mil för att plocka blomster.

Midsommarstången består av 7 kransar som binds och kläds av 15 000 st liljekonvaljblad som ”spritas” och binds  runt kransen innan man sätter dit blommor bl a pioner, prästkragar och blåklint.

 Jag fick vara med och ”sprita” bladen och fästa dem på kransen.

Flickorna som bär har själva varit med och smyckat kransen. 

Nu är kransarna fastsatta och stången skall resas.

Så här ser stången ut när den är på plats.
   

En annorlunda Midsommarstång. Pioner pryder kransen.
Midsommardagen flyttade vi oss och fortsatte till Marmorbyn och en fin badplats vid en sjö. Där låg vi och vilade efter gårdagen. 
 
Idag söndag badade alla utom jag. Jag är en badkruka. Det skall vara minst 20 grader i vattnet för att jag skall hoppa i. Solen skiner och det är 20 grader. 
 
Idag måndag skildes vi från våra vänner och vi fortsatte till Katrineholm. Där skulle vi besöka ytterligare vänner. Nu fick vi tillfälle att tvätta och städa lite i husbilen. På kvällen grillade vi för öppen eld och tittade på TV till midnatt. I morgon blir det golf. I säng kl 00,30
 
Idag tisdag stod vi på tee kl 08,30 på Katrineholms GK. Jag gick av efter 14 hål, ryggen värker.
Middag och fotboll blev dagens höjdpunkt.
 
Robert Karlssons hemma bana.
Onsdagen lämnade vi Katrineholm för att åka söderut. Vi hamnade i Linköping vid Roxens strand.Några barnfamiljer kom ner för att bada, så och vi. En underbar kväll med en fin solnedgång. 
 
Idagtorsdag styrde vi kosan mot Jönköping för att besöka våra vänner från som vi träffade i Portugal. Ett glatt återseende eftersom vi inte setts på ca 6 månader. Kvällen blev sen’
 
Idag fredag var det shopping dags igen. Nu skulle vi förnya bilens inredning. Gissa om det blev förändringar. Det blev en ny bil. 
Kvällen avslutades med Sequence.  Vi tjejer vann…………….
 
Idag lördag åkte vi åter in till stan’ gick på torget, sedan hälsade vi på sonen Kent och pappa Fred. Köpte med oss fikabröd och jordgubbar från torget.
Avslutade kvällen med att titta på Bond.
 
Vi hörs och ses snart igen.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s