Orkidér – Caravangolf


Måndagen 30 maj — fredagen 17 juni

Idag måndag skulle jag besöka en osteopat för att eventuellt bli lite bättre i ryggen. Bättre blev jag också. Därefter till Torslanda där en arbetskamrat till maken ville ha hjäp med att sjösätta båten. Jag blev kvar i bilen, men tillbringade kvällen tillsammans med son och sonhustru. 

Maken var tillbaka på tisdag morgon. På em åkte vi åter till Slottskogen för ett besök hos dottern. När maken var tillbaka åkte vi till Alingsås där vi har stått tidigare vid Mjörn.

Onsdagen åkte vi åter till Herrljunga och vårt förråd. Gjorde upp med hyresvärden och betalade ytterligare ett år för vår avregistrerade bil. Därefter till Lundbrunn där vi anslöts oss till våra golfande vänner. 

Idag torsdag skulle det bli golf tillsammans med två andra par som också stod med husbilar på golfbanan. Det var också varmt ca 27 grader.

Vaknade åter till en varm dag 25 grader. I dag fredag spelade jag inte golf, men maken gick ut tillsammans med gårdagens golfvänner. Jag satt kvar vid bilen tillsammans med de övriga som inte gick ut i dag. Varannan dags spel brukar var bra för mig. Kroppen behöver återhämta sig ibland.

 Lördagen blev det åter golf, efter att ha vilat en dag. Men efter avslutad runda så kände jag mig ganska mör i kroppen. Ont i ryggen igen.

I dag söndag blev det ingen golf för min del. Jag åkte istället med Eva och Börje till Kinnekulle. Det blev en fin utflykt.  På Kinnekulle strax ovanför Hjelmsäter kan man i början eller mitten av juni beskåda orkidén, Guckuskon.

Blomningen brukar pågå under cirka två veckor så det gäller att passa på. 

 Vi besökte även Falkängen och Hantverksbyn i Hällekis där ovanstående vallmo växte.

Ett vackert naturområde som är värd ett besök.

Idag måndag ligger vi kvar i Lundsbrunn på golfbanan. Vi beslutade att städa bilen, med allt vad det innebär. I går åkte Lorentz och Yvonne och idag åkte Laila och Lars, så det är bara vi som ligger kvar.

Tisdagen hade vi bestämt att åka till Falköping och Caravangolfen. Vi köpte även gasol i Skövde. Sedan blev det ett besök på Lidl. Men vilket väder vi fick, störtregn med stora hagel på vägen från Skövde till Falköping. 

Så här såg det ut på vägen när vi körde till Falköping, regn och hagel. Vi var först på plats.                                

Onsdagen började också med regn. Först kommer Maggan & Hans. Mycket att prata om och kvällen tillbringade vi hos våra grannar och naturligtvis kom Sequence spelet fram. Vi blev kvar till 01,30. Ett spel som vi har ägnat mycken tid åt i vinter. Roligt är det också, full koncentration krävs.

Torsdag …….regn, inget annat var att vänta. Yr.no hade varnat för regn. Nu droppade det in vagnar och husbilar i jämn ström. Nu kom även våra vänner från Sunne, och de tillbringade kvällen tillsammans med oss. 

Fredagen fick Falköpings ost ett besök av mig och Sunne-folket. Det blev många goda ostar i korgen. Klockan 20,00 var det samling och information i klubbhuset, samt startlista för morgondagen. Vi fick starttiden 10,30 tillsammans med Rose-Marie & Kjell. Tidigt i säng.

Lördagen fick vi uppehåll …..tack och lov……..Vi gick på 31 p, vilket inte är bra eftersom det är bästboll. Det visade sig också, då bästa bollen kom in med 44 p.

Till kvällens middag fick jag Dennis till bordet, maken tog Eva till bordet. Det blev krustader och lax till middag. Gott…..gott. Även i kväll blev det tidig kväll p g a tidig start, eftersom vi hade placerat oss dåligt idag.

Söndagens start blev 09,20 tillsammans med Lisa & Ulf. Inget vidare spel idag heller. 

Vinnare blev paret Lennhede, tvåa blev Lorentzen och trea Hedström. Vi sa hej till de flesta av oss, men en del stannade kvar.

Måndagen tog vi bort klossarna för denna gång i Falköping och styrde kosan mot Skövde. Vi hade tid för besiktning kl 11,45. Därefter åkte vi till Bollebygd för att träffa min frissa som skulle putsa till tidigare klippning i Spanien. Vi blev kvar där över natten, där vi satt och tittade på gamla kort och pratade gamla minnen med lite ost och vin.  

Tisdag var det seriespel på Alingsås.  Så vi åkte till våra vänner i Alingsås, som tog mig med till banan. TW stannade kvar hos vännerna. Det blev en dålig runda för samtliga av oss, och vi blev 4. vilket var dåligt.  

Onsdagen åkte vi till Partille för skiftning av däck, samt att boka tid för lackkonservering av bilen. Därefter till Göteborg för att träffa dottern som ville ha lite hjälp. Vi åkte till Slottskogen, maken cyklade in till Vasasta’n, medan jag var kvar i bilen. På kvällen åkte vi till Tumlehed för övernattning.

Torsdag var det tvättdag. Maken åkte till verkstaden och jag till tvättstugan. Det blev tvätt hela dagen, eftersom vi tvättade madrassöverdag och kuddar och allt som inte var kläder. På kvällen grillade vi och överlämnade presenter till barn och barnbarn. De hade fyllt år under året när vi var i Spanien. Mycket uppskattade presenter, eftersom de skall åka till NY till hösten. 

Fredagen satt vi och funderade vad vi skulle göra, och var vi skulle åka. Det löste sig själv. Telefonen ringer och vänner undrar om vi ville komma på fika. Vi blev kvar i Partille till kvällen, även denna gång. Värdparet bjöd på middag och på US-open som vi tittade på till 01,30. Vi gick ner till bilen för att sova kl 02,30.

Tack för maten och en trevlig kväll!

I kväll blev det sängen direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s