Kärt besök & räkafton


Måndagen 14 mars – söndagen 20 mars – soligt och 16-21 grader

I dag måndag skulle vi besöka våra bekanta från Sverige som har bott Torrevieja i 10-15 år. Ett par har vi inte träffat på många år.

Senast vi sågs var på Herrljunga  golfbana för ca 3-4 år sedan. De visste inte att vi skulle besöka dem, så det blev ett mycket kärt återseende.

Vi var 8 personer som träffades och hade en trevlig pratstund över ett glas öl och ett glas vin.

Vi bestämde att vi skulle träffas igen, men då hos oss på campingen på onsdagen med räkor och vin.

Tisdagen ägnades åt tvätt och städning. På kvällen blev det åter Sequens hos våra vänner. I kväll spelade vi parvis och vi förlorade även i kväll. Men det är ett väldigt trevligt spel, liknar luffarschack.

Onsdagen bestod av att förbereda dagens besök med långbord och stolar till alla. Så kom då gästerna med kassar fulla med mat och dryck.


Vi blev 8 personer sammanlagt, och vi blev sittande länge och väl. Efter räkorna blev det semlor igen. Denna gång var de hemgjorda.
På torsdagen fick ta igen gårdagen med att sola och ligga och läsa. Det blev en solig dag om än lite blåsig….20 grader.
Fredagen packade vi ihop och styrde kosan norrut till en ställplats i La Marina. På stranden Torre de Pinet fick vi plats fastän det var trångt med bilar. Där stod 5 andra svenskar som vi mött tidigare. Det var ca 50-75 meter till stranden.
Man tycker att den spanska kusten är lång, men när det gäller att åka runt med husbil, så har vi träffat många personer flera ggr, och det är kärt återseedne varje gång.
lördagen hade vi åter en musikkväll tillsammans med 2 par från England. Först satt vi ute och spelade och sjöng och nu hade dragspelet från sällskap av ytterligare ett dragspel. Men denna gång var den en kvinna som hanterade bälgaspelet, och som hon gjorde det………. ni skulle varit med. Senare på kvällen när mörkret föll och månen var så strak så man blev bländad, då flyttade 11 personer in i en husbil och fortsatte spelandet och sjungandet. Vilket liv?
Härligt, härligt
Söndag innebär marknad i La Marina, så även idag. Vi packade ihop oss i en bil och körde upp till urbanizationen  där marknaden var. Det blev som vanligt frukt och grönt och pojkarna satt på serveringen, medan vi flickor gick runt och inspekterade och handlade.
Idag skulle ett par av våra  vänner åka mot Sverige och vi lovade att träffas därhemma, men det är alltid lite tråkigt att skiljas när man umgåtts från och till i flera månader.

Kvällen avslutade vi  var och en för sig. Lite egen tid är också viktig, lika viktig som samvaron med vänner.
Det var lite av vad vi gjort och upplevt i denna vecka……

Vi hörs snart igen……..

2 thoughts on “Kärt besök & räkafton

  1. Hej! Ser att ni är på väg hemåt. Vi åker från Portugal om ett par dagar. Har fixat solpanelen. Ses i Sverige ha en bra resa och hälsa vännerna från ”sommarstället”.

    • Hej, vi är också på väg norrut och har träffat en del gemensama bekanta, så jag skall hälsa dem från Er. Flera har frågat efter Er, jag hänvisar till bloggen!

      Vi ses i Svedala!

      Ulla & Togga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s