Olhao

14 november – 20 november – soligt och 16 – 18 grader

Nu har det gått en vecka sedan jag bloggade, och vår bas är fortfarande Olhao.

Söndagsmiddag med våra grannar blev en fin kväll. Vi överraskades av vänner som vi knappt kände igen. 

Onsdagen åkte vi till Castro Marim, där vi övernattade innan vi åkte över till Spanien för att golfa. Torsdagen åkte vi till Nuevo Portil för att träffa våra golfvänner.Vi åkte till en bana som var ganska ny, men i  utmärkt finish. En superfin bana, och bra golfspel dessutom, gjorde dagen fulländad.

Efter golfen inhandlades allehanda matvaror som vi sedan tillagade tillsammans. Vi var 3 par som hade en trevlig dag och kväll tillsammans. Vi stod med våra bilar utanför huset så det var krypväg hem på nattkröken.

Tack Laila & Lars för ett trevligt initiativ

Fredagen åkte vi upp till Alcoutim en ort som ligger vid floden Rio Guadiana, som bildar gräns mellan Portugal och Spanien i ca 18 mil. På vägen upp övernattade vi på en utsiktsplats längs floden.

Vaknade av att det regnade, men framåt fm lyste åter solen och vi fortsatte till Alcoutim.
På trottoaren in till centrum såg vi kaklade tavlor i
olika motiv. Vi parkerade bilarna och tog

en promenad till torget. På kajen såg vi över till Spanien.

Efter lunch åkte vi tillbaka mot kusten. I Castro Marim fyllde vi på matförrådet. Sedan bilade vi vidare ner till Vila Real de Santo António En fin ställplats vid kajen, där vi återigen ser Spanien på andra sidan. Vi har sällskap av ca 50 andra husbilar. Vi tog en promenad till centrum, men eftersom det är söndag så var det ingen kommers, lugnt och fint.

Sol och 16 grader.


Väl mött igen!


4 thoughts on “Olhao

 1. Hej Ulla och Torgny!
  Härligt att se och läsa att Ni har det bra. Vi håller med, La Monasilla var en underbar bana. Roligt att ni träffade Lars och Laila, vi hade gärna varit med. Nästa år okt. nov kommer vi att vara där.
  Kram Berit och Dennis

  • Hej.
   Visst det var en jättefin bana i mycket fin kondition. Vi hade dessutom en jättetrevlig kväll med god mat och dryck i deras lägenhet. Vi är nu tillbaka på campingen i Portugal och skall i morgon försöka koppla in en parabol med vad det innebär så att vi kan se svensk TV. Ser fram mot en runda på denna bana nästa år, vi kommer säkert tillbaka.
   Mvh
   Ulla & Torgny

 2. Roligt att se att ni mår bra. Golfbana i Castro Marin är mycket bra, det var en av de banor som jag kunde spela innan jag bröt handen. Handen är nästan OK så nu kan man utnyttja det fina vintervädret vi fått. Har åkt 25 km skidor i veckan som gått. Vi har nu köpt en lgh i Nyköping som vi skall ha som bas när jag jobbar i Sth.
  Hls
  Monika och Arne

 3. Ping: 2010 in review | Ulla & Torgny på äventyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s